Atipismul filei CORBU: un studiu longitudinal (2)

Din start, pe marginea listei „enigmatice” se pun câteva  întrebări.

Prima: cele 9 persoane listate mai-sus au şi ele DUI în care apare subsemnatul? Dacă este aşa, atunci ar trebui să se regăsească (şi) numele meu în dosarele lor. Ceea ce nu este cazul (deocamdată) la cel puţin una din cele nouă personalităţi. Această persoană, în referirile pe care  le-a făcut  pe marginea propriului dosar, nu lasă se întrevadă aşa ceva. Din restul de opt, două personaje nu mai sunt printre noi. Numai dacă nu cumva urmaşii acestora vor întreprinde demersuri la CNSAS pentru eliberarea DUI. Ceea ce, la drept vorbind, ne îndoim. Celelalte şase rămân să hotărască dacă într-adevăr au avut sau nu legături cu dosarul „CORBU” . Mai aşteptăm…

A doua întrebare: cei nouă apar doar în DUI- CORBU ca şi „co-prelucraţi”?  Iarăşi avem motive temeinice să ne îndoim de varianta aceasta. Aşa după cum se va vedea mai târziu, unul din cei nouă (cel puţin) nu numai că nu a fost urmărit informativ, dar chiar el l-a urmărit şi ameninţat pe CORBU.

A treia variantă: nu cumva această amalgamare de nouă coreligionari (pro şi contra) este o încercare de „derutare a adversarului” ?!? După clasica metodă de infiltrare, noi credem că da.

Dar să purcedem la un mic „survol” al grupului „celor 9”. Dintru început vom încerca, din raţiuni lesne de înţeles, să-i grupăm zonal.

Giurgiu Gavril. Aşa după cum aminteam, nu mai reţinem exact cine este şi în ce împrejurări ne-am întâlnit cu această persoană. E ca şi în cazul lui Damian Cornel din Turda- vezi corespondenţa dintre Secu Timiş şi Cluj.

Paul Niculescu. Asemenea „fostului camarad de arme” (Aurel Popescu), cred că până pe final şi fr Paul se va simţi „descătuşat” în a-şi declina poziţia în raport cu mai multe aspecte ale baptismului românesc predecembrist.

Enedi Iosif. Deja am amintit că despre el avem prea puţine noutăţi. Doar atât că locuieşte (?) în apropierea Clujului.

Radu Căpuşan. Iată un personaj care, asemenea lui Taloş A.Vasile şi Paul Niculescu …tace. „De ce tace…?”- patentul interogaţiei nu ne aparţine.

Ioan Teodosiu.  „Băiat cuminte, om la casa lui” :). E undeva pe malul estic al Pacificului.

La final de articol se pune o a patra întrebare, pe lângă cele trei de la început: de ce nu apare pe această listă  Marin (Marian-n.n) Bălaş, pe care l-am întâlnit în episoadele trecute ale foiletonului nostru ?!?

În următorul episod ne vom întâlni cu …irisenii.

Anunțuri

6 gânduri despre „Atipismul filei CORBU: un studiu longitudinal (2)

 1. De ce apare „Margaras V.”, in care prenumele este prescurtat?
  Privind toată lista, niciun prenume nu se preta la prescurtări, singurul fiind acest Vasile. Întotdeauna Vasile devine V, in forma ratatinată. Dacă ar fi fost unul Gheorghe, probabil că l-ar fi prescurtat cu clasicul Gh. (iar dacă „organul era incult, Ghe. :)).

  1. Cred că securiştii uneori nu le prea aveau cu memoria. Pe mine, pe tatăl meu, pe acest Mărgăraş ne-au cam încurcat la…prenume. 🙂
   Ce să facem acum cu ei?!? Decât să ne distrăm puţin… de ei!

   1. Categoric! Am cunoscut în viaţa mea nişte specimene care păreau rupte din bancurile cu tîmpiţi. Dar pînă la proba contrarie, mi se pare corect să-ţi pui întrebări pentru orice lucru ce pare ieşit din tipare.

   2. Evreul are o vorbă: înţeleptul e cel care ştie să pună întrebări.
    Nu sunt nici unul ,nici altul. Dar acest fapt nu mă împiedică (măcar) să încerc.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s