Trăiască prietenia clujeano-timişoreană!

 

„Securişti din toate judeţele uniţi-vă!”- dar mai ales cei din Cluj cu cei din Timiş. Că unitatea de nezdruncinat clujeano-ieşeană e deja istorie !

Se petrecea pe vremea corespondenţei sui-generis Cluj- Timiş.

Stăm să ne întrebăm dacă realmente vechiul regim avea noţiuni elementare de management al resurselor; al tuturor în general, dar al celor umane în speţă. Din tot parcursul DUI de până acum, se pare că nu. Comunismul ca sistem, era unul profund energofag. Dacă ar fi trăit Willy pe vremea odiosului, incompetentului şi inadvertentului regim, cu siguranţă că ar fi exclamat cam aşa: „Muuuult, muuuult zgomot pentru nimic!”

„Ai noştri ca brazii” ne readuc în atenţie sursa „S”, una care nu se dezminte. Ea contribuie la întărirea prieteniei între popoare! Pardon: între securişti. Dacă „S” vine de la „SANDU” (vezi episoadele ” Făcută cu prilejul…” şi „Apel de urgenţă: Verificare şi comunicaţi”!) ne-am întrebat şi continuăm să o facem: cine-i sursa „S”? Un clujean de obârşie, dar student la Timişoara?!? Ce studia el acolo?!? Era cumva la renumita Politehnică bănăţeană?!? Dar cine putea fi, căci noi cunoaştem mai mult decât o persoană care s-ar putea încadra în „matriţa  informativă”?!?

Varianta mioritică a băieţilor de la „Se…Se…Sekou-risticou” nu are linişte şi pace. Pur şi simplu se mobilizează împotriva unei minuscule „organizaţii reacţionare” ( căci de MARANATA e vorba). O grupare aflată în faşă, care după opinia lor, îşi propunea să „lupte împotriva concepţiilor materialist-dialectice…şi a ateismului”. Dacă materialismul-dialectic mai era şi ştiinţific, de ce atâta mobilizare de forţe?!? De ce intrarea în panică?!?

Şi ca lucrurile să fie mai simple, spre încheiere ni se oferă o mostră de… de… „unde dai şi unde crapă?!?” Cu alte cuvinte, odată în plus se dovedeşte că adevăratele lupte se dădeau pe un cu totul alt plan decât cel uman, decât cel  vizibil. Era de fapt o luptă „paralelă”;  unii luptau pe tărâmul realităţilor palpabile, pe când alţii încercau să lupte „împotriva căpeteniilor,împotriva domniilor” aflate pe alt palier existenţial. Unii cu „prozelitism şi îndoctrinare”, alţii cu „aratul şi semănatul”… Cuvântului

 

„Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit …?

.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s