Tandemul Bala-Bodea

Cu BODEA DOREL ne-am mai întâlnit în paginile anterioare. Vorba unei surori de pe vremuri: ”Mai bine nu ne-am fi…!”

CORBU (alias Dorel/Viorel Codreanu) pentru o vreme a locuit vis-a-vis de DOREL BODEA (alias C.I). Cum se spune în popor: ”Bot-n-bot”. Nu știm cum anume, sau din ce izvoare s-au adăpat ”băieții” noștri cînd au ales numele conspirative. Dacă tot s-au gândit la un BODEA, de ce nu i-au pus numele BODEA CORNEL, fostul mare inginer chimist, profesor universitar, membru al Academiei ? Ce simplu era: schimba un D cu un C și ”mai băga un N la-naintare!” . Așa cel puțin ”nu mai inducea lumea în eroare greșită”… 🙂

”Ce naște din pisică, șoarece mănâncă!”

Tatăl lui BODEA DOREL, ca unul care a pus ”umărul la redresare”, a fost menționat în notele biografice ale știm noi cui de pe Coasta de Vest. Pisoiul DOREL BODEA ”zgârâia rău”! Ba mai mult: avea și pisoi-nepoți din același hram mieunător-turnător. BODEA DOREL (C.I.-istul) era efectiv un fost contrainformaționist care după a doua conflagrație mondială, luncrând la Telefoane (pe vremea aceea nu se chema ROMTELECOM), purta la el revolver. Era vremea în care se vânau partizanii din Rezistența Anticomunistă. Prin anii ’70 a făcut ce-a făcut, și și-a schimbat sigla… că de nărav nu putea fi vorba. A trecut ”cu arme și bagaje” de ”la ei – la noi”.  Activ , ba chiar hiperactiv (vorba unui anume Vindecător), DOREL-ul nostru torcea informații după informații, asemenea unei feline la gura șemineului- să nu uităm că ne aflăm în cea mai friguroasă lună a iernii, lună de care o anume etnie se sperie foarte tare 🙂 . Nu ierta nimic. De la doritori de America, la preocupările CORBU-lui; de la vizite ale unor delegații creștine de peste hotare, la persecuții ale unor creștini. În filele pe care le-am parcurs, aminteam de ”un mic joc de contre” dintre Mărgăraș C-tin și acest BODEA DOREL. La acea vreme, unii mai naivi, credeau că e o dispută aievea. Când colo era doar un farsă teatrală din marea tragicomedie a evanghelicilor intracarpatini.

Ce surprinde și nu prea, e modul orto și caligrafic al prezentei NOTE INFORMATIVE. E ”bătută la mașină, dar cu linie continuă” de către mr. BALA. Oare de ce apare și scrisul ”de mână”?!?  BODEA e trecut la finalul NOTEI, dar fără să semneze. De ce ? În spațiile necompletate (cu o singură excepție) apar doar nume proprii. Să nu le fii știut maiorașul BALA la momentul dactilografierii ?!?  Miram-aș! Că să fie consecvent principiului (conform cărui nu trebuie să fie o NOTĂ, un RAPORT fără greșeli), ofițerul Trăienică gafează. În loc de ALRC, apare CARLC, ”încurcând clapele”. Ba chiar mai mult. Trecută fiind Boboteaza (în care-în treacăt fie spus- securițtii nu prea credeau) BALA botează. Nu știm însă pe cine: pe ENYEDI sau pe TODERIC ?!? Noi știm de mai înainte că pe ENYEDI îl chema IOSIF. Iar mănășturenii și irisenii n-au uitat că pe TODERIC îl mai cheamă și DUMITRU. Diferența e că ENYEDI a rămas în Românoa, iar TODERIC a emigrat în SUA.

Și ca tacâmul să fie complet, NOTA de MĂSURI nu putea să nu includă și o avertizare.

”Avertizați măi băieți, mânați !”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Tandemul Bala-Bodea

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s