Serialul BD continuă: BD intră în acțiune!

Pe vremea răposatului, când ni se ”servea umor cu lingurița”, era un  ciclu de filme de umor hibrid, ciclu intitulat ”BD... ”.

Brigada Diverse”-căci de el e vorba- avea o jumătate de umor proletcultist (prin tematica impusă de la centru) și o jumătate umor profesionist ( prin careul de ași care-l practicau: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, ș.a.). Unul din aceste filme era intitulat ”BD intră în acțiune”.

Dacă n-ar fi vorba de un anume tragism, mai că am putea spune despre BD (BODEA DOREL) că intră în acțiune. O acțiune de informare sui generis. Oricând și la orice oră, sursa lor ( că a noastră nu era) era bine dispusă să toarne, asemenea unei suveici. O făcea fără să clipească, fără remușcări… Era natural.

Motivul prezentei note, aduce ceva din tiparul muzicii lui Bach: variațiuni pe aceaiași temă. Cu tema prezentată de Nota Informativă ne-am mai întâlnit: Paul Niculescu, Corbu și DUI, amenințări, agramatisme, etc, etc. Parcă e prea monotonă, prea bonomă nota, atmosfera…

După antetul arhicunoscut cu Serviciul Secției I-a, după tripla numerotare a filei, după SS (strict secret), ne reîntâlnim cu BODEA DOREL în plină (re)acțiune la stimulii foștilor camarazi de arme, respectiv cu maiorul BALA TRĂIAN pe post de notar de serviciu la secu. Pentru înlesnirea lecturii, iată transcrierea:

   NOTĂ INFORMATIVĂ

Sursa informează că întîia discuție avută cu Codreanu Viorel acesta a spus că în seara zilei de 11-03-’79 l-a așteptat pe Paul Niculescu din București pentru a veni la Cluj.  Acest nu a venit necunoscînd motivul pentru care Niculescu nu a sosit.

De asemenea Codreanu a afirmat că a fost amenințat de niște organe că va fi dat afară din facultate, fapt pentru care acesta manifestă frică.

––––––––––––––––

Codreanu Viorel este lucrat în D.U.I.

Sarcini

Să se stabilească și să se informeze care este starea de spirit a membrilor cultului care au cerut emigrarea în SUA, care este poziția și atitudinea lor prezentă.

Măsuri

Se atașează (?!?) la D.U.I. Corbu,

Semnat – mr  BALA

2 gânduri despre „Serialul BD continuă: BD intră în acțiune!

    1. Retro privind lucrurile dragă Mitică, să știi că a fost și nu prea a fost groaznică…
      Nu că n-am simțit un oarecare fior, dar așa cum se întâmplă adesea când treci prin pericole: doar după realizezi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s