”m-am întâlnit pe stradă cu studentul … dezorientat”

Vânătorul de serviciu, întâmplător sau nu  (Domnul știe!), într-o zi de Mai  ”l-a ochit” pe CORBU tocmai pe o uliță clujeană. N-a iertat nimic. Nu i-a scăpat nici o raportare notificată. A  făcut-o în format Strict Secret și încă în exemplar UNIC!  Cu alte cuvinte: punct ochit, punct lovit. Locotenentul major, nu a pierdut prilejul de-a raporta prompt și la obiect(iv) impresiile proaspete ale ”randevu”-ului. Asta ca nu cumva să se răcească notele de călătorie… 🙂

Lent’majorul nostru fiind ”din născare” din județul Cluj, nu prea cunoaștea geografia patriei și cu atât mai puțin pe cea a județului. Confundă Negreni de Cluj (sat în care pocăiții au fost amendați pentru renovarea lăcașului de cult și care aparținea de Ciucea- locul de obârșie a  lui Octavian Goga) cu Negrești-de-Oaș. Ce să-i facem ?  Chiar cu toate nu putea fi: și cu geografia ”la zi” și și cu secu.

Medan nu poate ieși din șablon. Iar o dă cu ”organul”… de stat. Dă explicații la… persecutarea credincioșilor neoprotestanți din mediul rural. Ține lecții de educație juridică în plină stradă unuia ” dezorientat în anumite probleme”. Și dă-i, și dă-i cu patriotismul lozincard. În avântul său revoluționar îl mai face pe CORBU și dezorientat… în ale legislației comunist-atee, care numai de drepturile elementare ale omului nu țineau cont.

Îi trecem cu vederea și cacofonia din apropierea finalului. Dar nu înainte de-a observa termenii dușmănoși cu care e tratat CORBU din NOTA la NOTĂ.

Dar iată în stilu-i caracteristic, NOTA  lui Neluțu Medan. În mențiunile anterioare îl lăudam pentru scrisul său orto-caligrafic. Dar se pare că ne-am cam grăbit. 🙂

 

M Interne                                                                           Strict Secret

I.J. Cluj                                                                               Ex. UNIC

Serviciul I a                                                                      17.05.1979

 

                                                NOTĂ RAPORT

În data de 17-05-1979- m-am întîlnit pe stradă cu studentul Codreanu Viorel- anul III M.G. baptist. După unele discuții lipsite de importanță referitoare la familie și modul în care se descurcă la facultate cel în cauză mi-a relatat că organul de stat i-au amendat pe frații săi din Negrești, Ciucea și alte sate. precizînd că cultul baptist este în continuare persecutat. și că, frații  săi în credință suferă în continuare. I-am explicat că cei în cauză au încălcat unele legi cu privire la repararea bisericilor- sau caselor de cult.

Cel în cauză mi-a spus că ”legile le faceți voi cum vreți și cum vă convine”- ghilimelele ne aparțin

Am încercat să-i explic că e dezorientat în anumite probleme și că la noi în țară cei credincioși au toate drepturile- conferite de lege cu condiția ca credincioșii să respecte la rîndul lor legile statului. Cel în cauză nu s-a lăsat convins, aducînd din nou în discuție ”nedreptățile” la care sunt supuși credincioșii baptiști.

 

Notă la D.U.I. cel în cauză fiind lucrat pentru manifestări dușmănoase și legături cu organizații  din străinătate va fi urmărit în continuare și se va afla în controlul ofițerului.

Semnat lt.maj. Medan I.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s