Cine a cîștigat Dîmbovițiada: micul Titulescu sau Felix ?

 

Jocurile de obște sunt milenare. Olimpiadele sportive au și ele o istorie ne-ntreruptă multiseculară. Daciadele au fost pe vremea răposatului. Mai nou însă a apărut un nou sport loco-regional, cu implicații naționale. E vorba de Dîmbovițiada. Se pare că avem ”Dîmbovițiadă pe pâine”, vorba unui  fost premier, pe nedrept sacrificat (spunem noi) și blocat împreună cu facțiunea tradițională creștin-democrato-țărănistă,  pe marginea exterioară a mantinelei  electorale.

Apariția unui nou hoby, a unui nou sport național, nu ar fi o problemă câtă vreme ar fi reglementat de un minim cod de reguli. Necazul e că de cele mai multe ori, regulile (care sunt neclare și multe) se schimbă in timpul regulamentar de joc. Și ce-i și mai grav e că ele sunt opera jucătorilor, nici măcar a arbitrilor. Când arbitrul își propune ca să fie și jucător, atunci haosul e asigurat din start. Că am întîlnit jucător-căpitan sau antrenor-jucător, nu ne-a mirat. Se poartă și pe alte plaiuri. Dar ca la noi , la nimeni.

Bâlciul deșertăciunilor politice la care am asistat în ultimele câteva săptămâni, justifică pe deplin atât profeția brucaniană de acum mai bine de 20 ani (celebra și hulita ”stupid people”), cât și diagnoza patapieviciană referitoare la boala genetică a națiunii (etichetă nereproductibilă, din motive de …pudoare, una  care a avut parte de o huiduire a galeriei ultrașilor naționaliști mult mai mare decât cea a lui Brucan ). Când Băsescu  și-a oferit demisia ”în avans”,  la schimb cu respectarea referendumului pe marginea modificării Constituției (printre care și decenta  propunere de reducere a numărului hiperinflat de parlamentari de la 441 la 300) , ocazie cu care l-a propus atunci pe Victoraș ca prim-ministru, fostul marinar de Antwerpen a fost luat peste picior. În treacăt fie spus, se pare că moș  ion Roata (istoriei) se întoarce împotriva lui BT; ce i-a făcut lui Ciorbea și Constantinescu (via Petrică ), cum  i-a copt-o  lui Roman ( cu PD-ul), acum se pare că i se întorc. Vorba mioriticului: Cel de Sus  nu bate cu bota. Bate cu bilele albe și negre.

Dar  să revenim  la politichia carpato-danubiano-dîmbovițeană (că tot se vehiculează  vorba de canalul Dîmbovița- Dunăre). După ce , în urmă cu câteva săptămâni, am asistat prin intermediul  prăpăditului de iutub la Popasirea pentru sufletul  micului Ponta(c)  și a lui suită  uselistă la Chicago, foarte recent am asistat la jubilarea Victor(așului)  din ultima rundă a Dîmbovițiadei. Pentru  nimeni nu mai e inedit faptul că marioneta pesedistă joacă după partitură. Necazul e că acest jucător nu joacă după regulile bunului simț și nici pentru el. El joacă după cum i se șoptește în cască de către bunicuța  și mai ales de către bombonel. De fapt bunicuța mai ieri-alaltăieri profețea că Victor(ia)  micului Titulescu ar fi de rău augur, în perspectiva medie și îndepărtată. Bunicuța știe ea ce știe! Dar pentru că  Adrian (ministrul minune – minune datorită faimoasei de acum tușica Tamara) și bunicuța lui politico-iliesciană nu au nici Antene și nici Ziare.ro ( ca să fie deformatori de opinie), se justifică întrebarea din titlu.

Ca atare,  perdantul e ginerică sîrbul cu a lui daciană, iar câștigătorul (până la următoarea ediție a parlamentarelor) e danilă voi(ni)culescu, zis Felix!

Stimați spectatori, tele și cyberspectatori: cereți-vă banii  (pe bilete, abonamente, cotizații și donații) înapoi!

3 gânduri despre „Cine a cîștigat Dîmbovițiada: micul Titulescu sau Felix ?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.