Medicina de sertar

Ceva sugestiv şi comun cu renumitul roman blandian ” Sertarul cu aplauze„. Rezerva de resurse. În romanul ilustrei Ana Blandiana, rîsul, aplauzele, sunt refugiul poporului vegetal, cum sunt definiţi românii.

Medicina pre dar şi (vai!) postdecembristă  a fost percepută ca o supapă, un anume gen de alibi, pentru  infractorii notorii ce  fugeau de justiţie. De-un infarct fictiv, de-o pareză sau plegie imaginară, de-o alterare subită a stării generale, orice borfaş, excroc sau politician condamnat penal făcea rost cu relativă uşurinţă. Ce nu făceau „verzii” şi mărcile (mai apoi, euroii)?!? Cu cît anii erau mai mulţi (şi implicit mai grei), cu atît plicul sau valiza erau mai mari. Ce nu făcea un cardiolog , un chirurg sau un neurolog pentru galbeni?!?

Nefericirea e că primii au găsit priza, sau mai exact sertarul  cu medici salvatori. Unul dintre aceştia e şi Şerban Alexandru Brădişteanu. Doljean din născare, şcolit medical în capitala Ardealului, chirurg rezident la renumitul Spital Evreiesc din Cluj (actualmente Clinica Chirurgie III din cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie) unde şi dormea de multe ori doar pentru a putea intra la sală, dr. Şerban B. a avut vînt din spate, cum spun cicliştii. De la Cluj, ajunge la renumita Clinica de Chirurgie Cardiovasculară tîrg-mureşeană patronată  de nu mai puţin renumitul chirurg cardiovascular prof.dr. Radu Deac. După cum se pare şi transpare, ambiţiile ascensionale îl împing pe dr. Brădişteanu tocmai în Capitală -via Timişoara.

O paranteză: ca un făcut, toţi marii chirurgiei cardiace au fost PCR-şti iar mai apoi PSD-işti, mai mult sau mai puţin oportunişti. Ei au fost sertarul cu medici.

După controversatul episod de dotare a spitalelor penitenciarelor (ce ironie a sorţii ! – nu prevedea că va veni Adrian Năstase) cu aparatură sofisticată şi supraevaluată, senatorul PSD de Vîlcea intră în colimatorul DNA-ului. Scapă temporar de pîrnaie.

Temporar,deoarece apare cazul Adrian Condamnatul Minune. Unde să se refugieze cel cu „glontele în gît” (ce minciună ieftină a-la-Voiculescu!), cel poreclit ca Bombonel ?!?  La Floreasca cu el! La şefu, la Şerbănică! Compromiterea unei embleme, a unui jurămînt hipocratic, a unei întregi bresle medicale, n-a fost o problemă de conştiinţă pentru prof.dr. Şerban Alexandru Brădişteanu. Dacă interesele de partid o cer, cine se poate opune ?!? Nici tu poartă de intrare a glonţului; nici gaură de ieşire a lui; nici tu diagnostic medico-legal (cel puţin nu ştim de existenţa lui); nici tu resuscitare cardio-respiratorie. Nimic din dramatismul unei morţi iminente.

Patronajul politic al dr. Brădişteanu al  circului mediatic, e o dovadă suplimentară că la noi se poartă medicina de sertar.

Ce păcat!

4 gânduri despre „Medicina de sertar

  1. Va deranjez cu o chestie: Monitorul Oficial a fost trecut la guvern in primul rand pentru a publica instant demisia lui Voiculescu si a evita procesul de astazi (si a evita soarta lui Nastase), iar deabia apoi pentru a-l impiedica Curtea Constitutionala sa-si publice decizia referitoare la plecarea Presedintelui la Consiliul European.

  2. Inceputul continua cu schimbarea comisiei ce ar fi trebuit sa judece plagiatul premierului, la ordinul ministrului interimar al educatiei, cercetarii, tineretului si sportului. Si va mai urma!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.