Era RADU VASILE 15 – Căsătorie printre … frișcă, coroane și zloți

Pasiunea pentru diseminarea sămînței Cuvîntului e atît de mare, că nici măcar în preajma căsătoriei CORBU-lui cu cea care avea să- fie ca o leoaică ( în sensul cel mai pozitiv posibil) cu șase pui, nu au putut rupe continuitatea vizitelor.

Se pare că studentul a devenit ușor disobedient la sfatul dascălului dat cu cîteva luni în urmă. Era vorba de sugestia de-a nu se căsători în timpul studenției, pentru a se putea consacra studiului. Dar cum dragostei învolburate nu-i poți porunci, și bazat pe o formă de călăuzire asupra cărei poate vom reveni cu o altă ocazie, Codreanu a pus piciorul în prag. În cel al căsătoriei. Vorba aceea: dacă nu noi, cine? Și dacă nu acum, cînd? Legat de această a doua interogație, și răposatul socru ne-a sugerat să o amînăm. Era inutil și prea tîrziu!

Sincer să fiu, nu știu cum de ne-a scăpat neinvitarea profesorului. Regretăm această omisiune. Nu cred că putea fi vorba de  rușine sau teamă. Cîtă vreme colegii de grupă au fost invitați, la fel și cu Victor Papilian. Păcat, că poate ar fi putut asculta mesajul.

Deja suntem familiarizați cu micile inadvertențe. Bunăoară, viitoarea mireasă nu  locuia în același cartier cu junele. Prea puțin contează, comparativ cu intenția sursei de-a afla dacă și ea aparține aceleași denominații. Probabil că era vorba de un mic zel din partea sursei.

Pentru că tot veni vorba de nuntă, nu se putea fără frișcă, coroane (cehoslovace- bănuim noi), zloți și benzină. Se prea poate că această a doua filă s-a rătăcit în dosarul CORBU-lui. Altfel nu se justifică atașarea ei. Băieții cu ochi albaștri se gîndeau la „Hai noroc și la mai mare!”

 

                                 Sursa: „`Radu V.”

                                                          Rezident „RICĂ”

                                                         Lt. col Trif Ghe

                                                     0050/0030/09.10.1980

 

                           Notă informativă

 

Joi 11 septembrie 1980,- sursa a fost căutată de Viorel Codreanu, student anul V la I.M.F. Cluj Napoca.

Viorel Codreanu nu a stat decît vreo 10-15 minute și a venit să o anunțe pe sursă  că se va căsători;  însă Codreanu nu a invitat-o pe sursă la căsătorie.

Sîmbătă 13 IX 980 urma să aibă loc căsătoria civilă, iar sîmbătă 20 IX 980  „ospățu” la care  trebuiau să participe vreo 300 persoane. V. Codreanu a menționat că va invita și pe colegii săi de grupă.

Din spusele lui Codreanu, soția lui locuiește în același cartier cu el și se cunosc de mult timp. Ea lucrează la ADAS și face la cursul seral facultatesa de economie. Sursa crede că și ea este baptistă, dar nu o poate confirma cu certitudine.

Urmează ca V. Codreanu să o caute pe sursă după 1 octombrie 1980.

Cluj Napoca                                                                        Radu Vasile

29 IX 980

 

N.L.

 Cel semnalat este lucrat în D.U.I. la lt. maj. Medan unde se va da nota pentru exploatare.

Informatorul îl are în atenție în continuare.

Semnat lt. col Trif Gheorghe

 

Frișcă, coroane- cît se poate

Polonez- zloți, numai pt benzină 1000 lei valoare

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s