USL și The Guinness World Records

Pe vremea cînd abia dacă se închegase PCR, ca strămoș al actualului PSD; atunci cînd nici nu existau genele și cromozonii  actualului USL, unui britanic îi veni ideea năstrușnică de-a încropi o Carte a Recordurilor.  Asta se întîmpla acum mai bine de juma’ de secol la Londra. O Londră, în treacăt fie spus, care nu mai are nici un dumnezeu mai ales prin prisma  ceremonialului de deschidere și închidere a recent încheiatei Olimpiade. De atunci, trecînd prin diverse mutații editoriale, am ajuns să avem ceea ce de cei mai mulți e cunoscut ca fiind The Guinness World Records.

Aici găsim tot ce vrem, dar mai ales ce nu vrem. Toate sunt la superlativ. Un superlativ temporar, deoarece unii se întrec pe alții, iar recodrurile nu dăinuiesc prea mult. Acel „cel mai …” pentru unii devine un zeu, un idol. Cea mai hidoasă imagine și tristă performanță ( după părerea noastră) e Aici. La polul opus, am rămas deosebit de plăcut surprinși să descoperim că un tinerel e cel ce a vizitat toate țările mapamondului. Oricine dorește poate da de trăznăile și performanțele cele mai  neobișnuite pe care cineva le poate concepe.

După știința noastră, România are și ea cîteva recorduri înscrise.

După evenimentele politico-sociale ale ultimelor trei luni și mai bine, va trebui să facem tot ce ne stă în putință să-i anunțăm pe cei de la sediul londonez de (contra) performanțele useliste. Asta mai ales că în londonezul The Guardian (care i-a luat un interviu lui Victoraș) avem un martor.

Care sunt argumentele pentru înscriere ?

Cea mai subtilă, rapidă și perfidă furăciune de parlamentari, în vederea formării noii „majorități” parlamentare.

Cea mai rapidă descăunare a președinților celor două Camere.

Cea mai rapidă confiscare a Monitorului Oficial.

Cea mai rapidă schimbare a conducerii Institutului Cultural Român.

Cea mai rapidă și ilegală schimbare a Avocatului poporului.

Cele mai rapide și partizane ordonanțe guvernamentale.

Cea mai nerușinată tentativă de desfințare a DNA.

Cele mai multe schimbări în cadrul unui minister pe unitatea de timp (cel al Educației).

Cei mai mulți plagiatori guvernamentali per cabinet.

Cel mai mare fiasco suicidal al vre-unui fost premier.

Cei mai mulți morți ( 40.000 de gorjeni) între două evenimente (alegeri locale respectiv referendum), în cel mai scurt timp, într-un singur județ.

Cea mai rapidă tentativă de radiere a peste 1,6 milioane de români ai diasporei aflați pe listele electorale, cu drept legal de vot.

Unica țară în care regulile jocului electoral se schimbă înaintea, în timpul și (mai ales) după referendum.

Cea mai mare paiață „prezidențială”, care se dă „revoluționar de Tulcea”, care promite că se retrage din politică (poate la paștele cabalin) dacă pică referendumul.

Cel mai mare mincinos, furăcios/plagiator, ireverențios, manipulabil și cameleon  premier din istoria tuturor timpurilor.

Cea mai contra-naturii „încrengătură” politică din istoria recentă (USL).

Toate aceste evenimente s-au derulat programat, asemenea unui domino  grobian. Numai că această avalanșă de căderi, nu  s-a putut  finaliza. Asta datorită împotmolirii numită 50% +1. La care mai adăugăm și reacția opiniei internaționale.

Nefericirea face ca această listă de triste și sinistre recorduri să nu se încheie, cîtă vreme va mai există USL.

Speranța noastră e că nu va mai dura mult…

Anunțuri

7 gânduri despre „USL și The Guinness World Records

 1. Este o vorba in popor [in Ardeal ] despre niste oameni in toata firea care intarzie sa se debaraseze de metehnele adolescentei.

  PRAȘCẮU, prașcăi, s. m. (Pop.) Băiețandru ștrengar și haimana. ♦ Om de nimic, ticălos; om immoral

  Eclesiastul.

  ,,Vai de tine, ţară, al cărei împărat este un copil, şi ai cărei voivozi benchetuiesc de dimineaţă!
  Ferice de tine ţară, al cărei împărat este de neam mare, şi ai cărei voivozi mănîncă la vremea potrivită, ca să-şi întărească puterile, nu ca să se dedea la beţie’’

 2. Vă socotiţi suficient de informat pentru „a pune” aceste lucruri în „cartea recordurilor”?
  Ceea ce aţi scris este un amestec toxic de lucruri bune şi rele, normale şi ne normale, fără a face diferenţierea lor(de asta am zis toxic). De asemenea, minciuna este presărată în multe dintre acele afirmaţii. Dezinformare şi manipulare, asta face acest material. Dacă v-aţi fi informat în mod serios şi responsabil nu aţi fi scris aceste rânduri, sau în nici un caz în acest fel. Am impresia că habar nu aveţi de ce se petrece în ţară în aceste zile, dar serviţi din plin material propagandistic. Cei ce nu au putut să vă răpună în zilele tinereţii dumneavoastră, au ştiut între timp să se deghizeze atât de bine încât să le pierdeţi urma, mirosul. Ei ştiu să confecţioneze etichete şi să le manevreze. Lupul este expert în a îmbrăca haină de oaie. Încearcă să nu-l crezi, să-l conteşti şi îi vei simţi colţii.
  Aş spune mai multe, concret, dar nu am nici timp, nici plăcere pentru discuţii riscante, greu terminabile şi nu simt să aveţi căutarea interioară spre a cunoaşte realitatea; „o ştiţi deja”, nu mai aveţi întrebări. Sunteţi poziţionat deja, ferm.
  Şi ca încheiere, iertaţi-mi tonul mustrător, contestatar. În fond, vă respect. Dar am un sentiment de amărăciune faţă de demersurile dumneavoastră de acest tip şi faţă de perspectiva ce o păstraţi asupra lucrurilor. Când prezentul va ajunge istorie, va fii prea târziu să se mai îndrepte ceva. Şi multe victime vor fi fost făcute între timp.

  1. Eram în dilemă, înainte de a da gir apariției acestui comentariu. Din mai multe motive. Două dintre ele au prevalat: nu știu cine e B.B.respectiv nu doresc să intru într-o polemică ieftină.
   Pe vremea tinereții cînd spunei B.B te gîndeai la Briggite Bardot. Pe vremea aceea mai era puțină condescendență în raporturile interumane.
   Deliberat, conștient și total relaxat, (deocamdată) refuz să răspund pas-cu-pas acestui comentariu.
   Îi las pe cititorii mei să o facă!
   Asta binențeles, dacă vor…:)

  2. Domnule Belu, cred ca ar fi bine sa va faceti un control la ochi, nu de alta, dar ca sa puteti vedea deslusit ar trebui mai intii scosa birna.

 3. Mulţumesc şi eu „d-nei/rei” Lidie L pentru sfat. Consider o avertizare binevenită, totdeauna, acea parabolă cu paiul şi bârna. Nu arareori mă confrunt cu asemenea dileme. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s