Era RADU VASILE 26 – Ce-i interesa și-i înfrica pe securiști ?

12 aprilie 1981 o zi cu tîlc, dacă nu cumva una fatidică, în sensul ei cel mai sumbru pentru sursă. Trei note informative redactate în ziua cu pricina, deși evenimentele relatate erau disparate în timp. Aceasta ne obligă la decodificarea enigmei. Cum poate fi relatat un eveniment la o dată premergătoare derulării lui efective?!? O posibilă explicație ar fi că cei ce au forțat nota, au forțat și notarășul. 😦

Dar să revenim la conținut, dat fiind faptul că el primează. Americanii în sus, americanii în jos, americanii pretutindeni… Aceasta ar putea fi concluzia de pînă acum din toate relatările sursei.  Americanii au avut, au și vor avea „multe bube”. Multe din relele omenirii sunt puse în cîrca lor, pe drept sau pe nedrept. Dar ce e ultra evident e faptul că sunt forța misionară mondială # 1. Deocamdată… Pînă nu-i ajung brazilienii și/sau sud-coreenii. 🙂

Pe securiști nu acțiunile cu caracter umanitar sau religios ale americanilor îi preocupau, deși așa cum aminteam și cu alt prilej, în gîndirea lor paranormală, sub patrafirul oricărei intreprinderi misionare se ascundea o conspirație, un spionaj. Pentru că în acea vreme de americani nu se puteau atinge, deoarece comuniștii umblau ahtiați după renumita Clauza Națiunii Celei Mai Favorizate (una ce permitea schimburi economice favorabile ambelor părți), ce s-au gîndit oamenii cu ochi albaștri și cu gulerele albe, cei ai securității?!? Ia să ne concentrăm asupra CORBU-lui, să vedem de unde face el rost de literatură samizdat? Dar mai ales, dacă această aventură nu cumva se repetă. Teama de sistematic, de programatic, de faptul că cineva a reușit să scape filtrului lor, aceasta îi măcina pe securiști.

Teama de asemenea cărți, precum Creaționismul Științific, era justificată. Dacă știința-știință, nu cea de tip Elena Ceaușescu, reușea să dovedească că varianta creaționistă referitoare la apariția vieții e cea veridică, atunci pilonul fundamental al ateismului comunist era subminat. Socialismul științific nu mai avea obiectul muncii…

În ultimă instanță era o luptă ce se dădea într-un plan dincolo de cel vizibil. Era una ce se derula în sferele spirituale contrare.

Era un război dintre Lumină și Întunerec…

 

                            Notă informativă

Vineri 20 aprilie 1981, pe la orele 16, sursa a fost vizitată de Viorel Codreanu,- creștin baptist, student anul V  I.M.F. Cluj Napoca.

V. Codreanu i-a spus sursei că în ziua de miercuri 18.III. 981 la biserica lor din Iris s-au rulat două filme despre activitatea religioasă și umanitaristă a baptiștilor (americani?) în țările din Asia.

După V. Codreanu activitatea aceasta este impresionantă, deși numărul convertirilor nu este mare. Chiar acest lucru demonstrează activitatea neinteresată a neoprotestanților.

Codreanu i-a mai spus că în ziua de miercuri 25 au concertat și în Cluj Napoca un cor neoprotestant din SUA.

V. Codreanu i-a adus sursei și o carte dactilografiată despre: „ Creaționismul științific”.

 

12.IV.981

Cluj Napoca                                                     Radu Vasile

 

N.L.  V. Codreanu este prelucrat cu prioritate pe linia problemei învățămînt unde se va exploata nota.

        Informatorul a fost instruit asupra problemelor pe care să le urmărească în activitatea numitului Codreanu.

       Interesează de unde procură asemenea cărți și dacă el se ocupă sistematic de răspîndirea lor.

 

                                                       -semnat Lt.col. Trif Gheorghe-

 

                              

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s