Era RADU VASILE 33 – „..diferența între a auzi și a urma Cuvîntul”, la pachet cu arestări

Iarnă. Glacialitate. Extenuare după Sărbători. Bebelaș firav. Pregătire pentru sesiune. Iată cîteva din ingredientele care au circumscris  reluarea vizitelor CORBU-lui la cuibul sursei.

S-a schimbat anul, dar nu și tiparul. Paradigma vizitelor a rămas neschimbată; nu însă și detaliile. Unul evident e faptul că lt.col. Trif Gheorghe a predat ștafeta urmării și prelucrării CORBU-lui, unui maioraș pe nume Trăian Ghiurcuțan (?).  Probabil datorită plictisului… 🙂

Nu știam la vremea respectivă că gazda noastră nu avea să fructifice, în favoare lui, diferența dintre o simplă audiție (fie și) a Cuvîntului și punerea Lui în practică. Nu era vorba de o barieră filozofică, ci doar de o simplă determinare. Una care din nefericire i-a lipsit lui Victor V. Papilian. Frica, orgoliile, reticența, prejudecățile…, să fi fost oare toate acestea explicația?!?

În contrast, Nota amintește de determinarea unor credincioși de a-și asuma riscuri. E vorba de aventura colportorilor de Biblii. A urma Cuvîntul, nu doar în sensul iotei Lui, ci cu mult mai presus, în sensul copierii Cuvîntului Întrupat a lui Dumnezeu, iată ce face diferența între a auzi și a urma!  Prețul e deja istorie: suferință, persecuții, arestări, și cîte altele?!?

Printre cei arestați, sursa îl amintește și pe „clujeanul” Ioan Teodosiu, cel pe care l-am întîlnit în notele din a doua jumătate a anilor ’70 și care actualmente locuiește pe coasta vestică a Americii.

Un exemplu mai motivator pentru Radu Vasile ca cel al arestaților, în a vedea că se poate, că drumul de la „a auzi” la „a urma” nu e prea lung, nici că se poate…

Păcat!

 

                                                                               Sursa: „RADU VASILE”

                                                                              Rez.„RICĂ”

                                                                            Mr. Ghiurcuțan (?) Trăian

                                                                            Data: 27 .I.1982

                                         Notă informativă

În ziua de 15 ianuarie 1982,- pe la orele 17 sursa a fost vizitată de Viorel Codreanu, credincios baptist, student anul VI Medicină Generală, I.M.F. Cluj-Napoca.

În timpul vizitei lui V. Codreanu s-a discutat texte din Noul Testament în care se făcea diferența între „a auzi Cuvîntul Domnului” și „a urma Cuvîntul Lui.”

După V. Codreanu nu toți care „aud Cuvîntul Domnului au și puterea de a-L urma”. Efortul după el constă tocmai în a urma cuvîntul dumnezeiesc.

V. Codreanu i-a mai spus sursei că la Drobeta Turnu Severin și la Ploiești au loc procesele unor neoprotestanți care au răspîndit biblii intrate ilegal în țară. De asemenea a continuat Codreanu și la Cluj-Napoca a fost arestat un fel de „purtător de cuvînt al baptiștilor, Ioan Teodosiu”.

V. Codreanu i-a mai spus sursei că a sosit un grup de predicatori din vest pentru a se interesa de soarta credincioșilor neoprotestanți arestați.

Cluj Napoca

27 ianuarie 1982                                                                     Radu Vasile

 

15 ian '82

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s