Nigeria, o sabie cu două tăișuri

Nigeria, o sabie cu două tăișuri: atît pe obrazul islamismului cît și pe cel al creștinismului!

Ce se deruleză tacit sub privirile liderilor marilor puteri, în întunecata de ură Nigerie, nu e nici război civil, nu sunt nici lupte de secesiune (ca cele nu de mult apuse din Sudan, între Nord și Sud), nici tensiuni pe tema rezervelor de petrol, ci o islamizare cu orice preț. Inclusiv cu cel al vieții. Al creștinilor, în majoritatea lor covîrșitoare. Nigeria e toată în și un Negru. Nu unul rasial, ci al morții, în speță pe tărîmul spiritual. Se moare. Se moare pe capete. Se moare sistematic și la comandă. Mai ales la comanda Boko Haram, brațul extrem de (în)armat al terorismului islamic și islamizant.

Se moare, deci!
„Și nimănui nu-i pasă”…?!?

Nigeria taie profund obrazul musulmanilor „moderați” pe care nu-i vedem să se disocieze de criminali. Propovăduitorii religiei (fals pretinsei păci) care de secole poartă jihaduri, tac mîlc. Unde sunt propagandiștii interfaith?!? Nigeria, e o extensie a fronturilor din Indonezia, din Iran, Pakistan și alte cîteva state musulmane creștinofobe.

Nigeria are în același timp și un revers la fel de penetrant pentru creștinismul atît de apatic al mileniului trei, un creștinism mai mult nominal decît genuin. Pseudocreștinul Hussein O.B. nu aude, nu vede măcelul. Are de reînoit un jurămînt prezidențial respectiv îl așteaptă după colț ruperea celui conjugal. Nici o voce autorizată a lidershipului mondial, mai puțin timida voce a papei Benedict, nu sesizează atrocitățile. ONU are „ochi și urechi” pentru o fîșie de pămînt precum Gaza, dar nu și pentru una dintre cele mai bogate în petrol națiuni, a șaptea din lume ca mărime (după numărul de locuitori), avînd „în spate” o istorie multimilenară tensionată. Tăcerea vinovată a Occidentului e relativ explicabilă: emigranții musulmani își fac simțită prezența tot mai zgomotos, în speță în Vestul Europei.

Sîngele martirilor (nigerieni, în cazul nostru) strigă totuși, în ciuda somnului rațiunii care naște tot mai mulți monștrii !

Anunțuri

4 gânduri despre „Nigeria, o sabie cu două tăișuri

 1. Doar Nigeria?Dar Libia, Libanul, Egiptul?Si acolo se petrece ceva asemanator…
  Citeam, nu demult, pe un blog, (inliniedreapta) ca in Egipt crestinii reprezintau in 1990, 30% din populatie (deci acum sute de ani era majoritari) ,iar acum in anul 2012(-13) reprezinta un 0,2 %.Cum s-a ajuns aici?

  Frate Barthimeu, va invit pe crestinism-islam.com, unde este un site deschis de un frate baptist ce trateaza astfel de subiecte.Avem nevoie de frati si surori dedicati lui Dumnezeu care trebuie sa duca lupta mai departe,chiar daca este virtuala.Nici nu aveti idee cat de multi sunt coruptii de asa zisa ”religie a pacii”, chiar si fosti de ai nostri.

  Daca gasiti cu cale, si timpul va permite, aici puteti afla mai multe si puteti sa impartasiti credinta in Domnul Isus Hristos.
  Domnul sa va binecuvanteze!
  P.S.:iertati-mi indrazneala!:)

  1. Nu Tabita dragă!
   Nu doar Nigeria! Sunt mult prea multe cazuri pentru un mileniu trei ultratehnologizat, dar vlăguit de compasiune, atașament și de ce nu de angajare în lupta spirituală pe care o duc frații noștri. Am luat Nigeria pentru că din nefericire ține capul de afiș al decimării creștinilor. Și asta de ceva săptămîni bune.
   Ce e interesant e că Duhul inspiră și mobilizează pe unul și pe altul să vocalizeze suferințele confraților noștri. Asta face farmecul orchestrării divine!
   Legat de un nou angajament, țin să declin un astfel de efort, deoarece am destul de multe responsabilități. Cel puțin ne putem ruga unii pentru alții. Și în definitiv acesta e primul pas!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s