D.C. și „nu i se poate reproșa nimic”…

De la ultima raportare a lui D.C. „multă vreme a trecut”- spune o vorbă eminesciană. Sau ca să fim în armonie cu ambianța Spitalului „Clujana”, vom apela la o sintgmă hidro:„Multă apă a curs pe Someș”. Apa  a trecut, amintirile au rămas…

E primăvară, e Aprilul lui ’85… Reînvie natura, renaște speranța. Cea legată că „odată ș-odată se va face dreptate și pe ulița noastră”! O timidă mostră, anticipativă să-i spunem, e tocmai Nota oferită de D.C.-ul nostru lui Hâncu. Pentru doritori, se poate actualiza identitatea acestui D.C. apelînd la un articol relativ recent, mai exact la  „CORBU și manifestările ostile”.

Nebănuindu-l pe D.C. la acea vreme de cît e capabil să toarne, ne-am trăit naivitatea columbofilă sau dacă putem spune cea ovinofilă, de-a ne împărtăși din intimități. Printre acestea s-a numărat bunăoară rezolvarea unei noi detașări la „Clujana”. Asta cu ajutorul Celui de Sus, prin instrumentul numit dr.Albu Silvia, omul zbir al Direcției Sanitare Județene Cluj de la acea vreme. Zbir cu unii, dar nu cu toți. Căci începînd de la propulsarea fiului în ale ORL-ului și continuînd cu mulți alții ajunși profesori universitari recunoscuți, lista ar fi prea lungă să o epuizăm aici și acum. Dar în fine, suntem din nou în ograda regretatului prof Dr. Doc. Ioan Zăgreanu.

D.C.-ul nostru nu se dezminte. E constant în obiectivitate în ciuda „pactului cu proorocul mincinos de la Răsărit” , cum plastic eticheta un veteran de război din Biserica Iris ideologia comunisto-kaghebistă. D.C. e constant și proaspăt la memorie. De la ultima raportare, clișeul despre CORBU nu s-a schimbat în memoria asistentului universitar. Elogiul adus stagiarului-cîrpaci, deși nemeritat, îl onorează. Ca să folosim o lozincă hidrologică, CORBU e „staționar, ca ghiața la mal”. 🙂  Se poate vedea din al treilea paragraf al Notei. Ultima remarcă din penultimul paragraf considerăm că e o overestimation.

De la supra la sub nu decît un pas pentru D.C. Asta deoarece, după cîte îl putem noi evalua pe CORBU, el este un tip jovial, extrovert. Om fi noi uneori mai taciturni, dar nicidecum izolați.

Cît privește provizoratul, întregul nostru periplu existențial e un „provizorat”.

Așteptăm nerăbdători definitivatul! 🙂

Ministerul de Interne                                                  Strict Secret

Inspectoratul Județean Cluj                                       Ex. unic

Serviciul I A                                                                      10.04.1985

                            NOTA

La data de 10.04.1985 asistentul universitar D.C. ne-a informat următoarele în legătură cu dr. CODREANU VIOREL, medic stagiar.

Printr-o audiență la Direcția Sanitară Județeană Cluj și-a rezolvat o nouă detașare în Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Inteprinderi.

În comportarea celui în cauză nu au intervenit schimbări, în sensul că este preocupat doar de sarcinile sale profesionale, fără a încerca activități pe linia cultului din care face parte. 

Sursa  a remarcat pregătirea sa, conjugată cu interesul pe care îl depune pentru perfecționarea sa. Din acest punct de vedere nu i se poate reproșa nimic.

Se menține totuși izolat de colegi fie ca urmare a concepțiilor sale ,fie datorită statutului său de provizorat în clinică.

N.L. Nota se exploatează la D.U.I

                        semnat cpt. Hâncu-

10 aprilie 1985

 

Reclame

2 gânduri despre „D.C. și „nu i se poate reproșa nimic”…

 1. 1#
  Reducerea posibilităților de supraveghere” vs „element activ cu tendințe de misionerat’’

  ,,Este element activ cu tendințe de misionerat.’’
  2#
  D.C. și „nu i se poate reproșa nimic”…
  Daca mai adaugam ce spune Ap Pavel lui Timotei:

  ,,Trebuie să aibă şi o bună mărturie din partea celor de afară…’’

  Uite Barthimeu cum se aduna ,,calitatile unui bun episcop’’

  Slava Domnului !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s