Un omor așa… de chichi

Slavoj Žižek avea o vorbă: „Cu umanitatea e OK, dar majoritatea ei e formată din idioți care se plictisesc”. Iată o vorbă adevărată, dar exagerată!

Multe năpaste aduce postmodernismul în societatea de consum. Una tot mai precoce apărută și mai violent manifestată e plictiseala la juni. La unii li s-a cam urît cu binele.

Recent, foarte recent, doi puștani care stăteau pe prispa casei, undeva în Sudul Americii Nordice, copleșiți de lehamite, ce și-au zis cînd pe ulița lor au văzut trecînd agale un curtezan venit tocmai din îndepărtata Australie și care se îndrepta spre iubita inimii lui?!? „Uite ținta!” Hai să-l terminăm! Nu contează că ei erau cu rădăcini americano-africane iar el din mlădiță australă. Plictisul, violența, idioția, nu are culoare și nici rasă. După atîta virtualizare, toate acestea se adună ca într-un coș în mintea junimii contemporane. Și e normal să urmeze ce-a urmat. Băieților idioți și ucigași nu le-au trebuit decît cîteva clipe șă-l ochească și să-l termine pe pașnicul plimbăreț.

Întrebați care a fost rațiunea abominabilului gest, cu o nonșalanță cutremurătoare, bestiile au rînjit: „Așa de chichi!

Suferința părinților lui Chris, închisoarea pe viață la care s-au expus criminalii juvenili, sunt efectele imediate ale evenimentului. Dar fenomenul idioțeniei rămîne printre noi.

Nu asistăm la un teatru absurd. Trăim aievea într-o lume rinocerizată… 😦

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s