„It’s The Most Wonderful Time Of The Year”- Oare ?!?

Multe șlagăre creștine sau mai puțin, și din nefericire și unele evanghelice, au o teologie șubredă, dacă nu cumva deloc. Cel mai grav e că unele sunt profund antiteologice.

Unul „pe creastă” de cîteva decenii e și „It’s The  Wonderful Time Of The Year”. Link-ul e aici:https://www.youtube.com/ watch?v=r2hHeU2ejBM

Refuzăm să credem că în ’63 cînd a fost lansat hit-ul, versuri ca acestea

With those holiday greetings and gay happy meetings
When friends come to call
It’s the hap – happiest season of all”

au avut conotația pe care azi mulți le-ar acorda-o. Atunci cei ce nu după mult timp aveau să confiște simbolul unui legămînt ( e vorba de curcubeu) nu erau pe creastă, ca vocalitate și impertinență. Erau în fașă. Ca atare lăsăm ca celelate sensuri ale gay-ului să prevaleze.

De ce ar fi Crăciunul cel mai minunat timp al anului? Pentru stresul pe care-l incumbă (curățenie generală-alături de cea pentru Paște- la care se adaugă cheltuielile în spirală, îmbuibările culinare, ș.m.a.), unul care de la an la an devine mai rafinat? Prin faptul că mai adăugăm la ritualurile și lozincile consacrate cîteva mici detalii de ultimă actualitate? Că mai bifăm îndeplinirea unor cutume, fie ele și creștine? Deoarece ne lăsăm furați de curentul secular al cosmetizărilor unor saluturi de dragul acceptării culturale și al politically correctness?

Pentru că prin Întrupare a început Calvarul ? Datorită faptului că autolimitîndu-se ca Infinit și Perfect, a lăsat gloria paternă pentru a veni într-o mizerie de s-o tai cu cuțitul? Că a fost contestat de unii și refuzat de cei mai mulți chiar de la apariție? În ce să fi constat minunăția primului Crăciun? În duhoarea inospitalieră (sic!) a grajdului din Bethleem? În bocetul mamelor și urletele pruncilor de la Rama? În iminentul exil al Familiei Sfinte din fața paranoicului skizoid de Irod?

După părerea noastră poate mai multă minunăție ar „merita” Învierea decît Întruparea. Asta în ipoteza că cele două celebrări ar fi expuse comparației și a axiomei că mai mult face sfîrșitul decît începutul.

Și totuși „Îl vor numi Minunat…”

Pe El, nu sezonul! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s