Mulașul și Colașul

Ce nu putem face cu cuvintele cînd dorim să le jonglăm? Și mai ales cînd vrem să le atribuim unei persoane publice precum un PM?

Dacă mulajului îi înlocuim jîul cu șîul avem un hibrid de PM. Sau cu alte cuvinte o corcitură dintre o mulă și un laș. Asta pentru că Victoraș se mulează ca un laș după fiece pact pe care-l propune, după fiecare întîlnire cu neamțul prezident. Dacă despărțim altfel cuvîntul, avem un laș de PM în marele pustiu chinezesc Mu, atît de drag premierului Hopa-Mitică.

Pe cale de consecință, dacă urmăm același joc substitutiv și cu colajul, ajungem la colaș. Cine se angajează să ne aranjeze toate elementele eterogene și constitutive ale caracterului și comportamentului acestui specimen? Așa, că să avem cît de cît o imagine asupra subiectului. Un co-laș precum Ponta, să tot cauți prin Europa că nu găsești. Co-lașitatea lui e referențială. E alături de mult prea mulți pesedei care dau colțul în fața realității. Vioreluț al nostru e negru la verticalitate morală precum Cola cu aditivi securisto-comuniști.

Așadar atenție la mulaș și colaș. Cu feice promisiune, ordonanță de urgență cu iz personal, Master Plan cu două tăișuri sau declarație mea culpa, el ascunde un șiretlic, un interes, o plasă.

Sperăm total și profund ca nimeni de bun-credință, și cu atît mai puțin Klaus al nostru, să nu cadă în mrejile pe care le-a reparat Ponta pe cînd le întindea la uscat pe țărmurile însoritului Dubai.

Căci altfel e bai! E bai mare! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s