Și tu Beni? -sau despre o retractare a unui prezidențiabil

Ben Carson, un renumit neurochirurg care „s-a ajuns” profesional (fiind un expert în neurochirurgia pediatrică- a operat gemeni siamezi uniți ceafă-n-ceafă) și inclusiv financiar, fapt care i-a permis să se retragă din cariera medicală pentru a se angaja socio-politic, începe să ne intereseze. Nu de alta dar numele lui e cam vehiculat pe lista republicanilor prezidențiabili. S-ar prea putea ca rațiunea în baza căreia „elefanții” (cum mai sunt porecliți republicanii) s-au gîndit (și) la Ben, să fie cea a demolării prejudecății că toți negrii țin cu „măgarii” (de democrați- 🙂 ) respectiv că din foștii marginalizați sociali pe criterii etnice, defavorizați masiv socio-economic (chiar și azi), nu se prea pot ridica somități.

Și cum media stîngistă americană nu doarme față de „tot ce mișcă-n țara asta” pe banda din dreapta conservator-tradiționalistă, media aceasta deci l-a luat la întrebări pe Ben al nostru. Și cum întrebarea de căpătîi (vai de căpătîiul reprezentanților mediei liberale! 😦 ) nu putea fi alta decît „Ce părere aveți despre homosexuali”, Carson n-a scăpat de ea. E un fel de capcană diabolică în care naivii, dacă nu se prind din prima, cad lesne în ea. Cei de la CNN i-au așternut frumos covorul roșu peste această cursă-capcană. Și cum naivitatea spontană i-a luat-o-nainte, Ben a afirmat că  a fi gay e o opțiune absolut bazată pe decizia personală a sodomitului. Chiar și pentru cel care ajunge în această fundătură a imoralității și perversiunii în condițiile frustrării de libertate. Adică pentru cel din închisoare. Cum, de ce și pînă cînd sistemul penitenciar de aiurea va permite agresarea , abuzarea, degradarea deținuților între ei, e o cu torul altă poveste. Ceeea ce ar fi vrut reporterul să insinueze e că că deținutul care intră întreg (adică heterosexual) are o scuză că la ieșire ajunge să fie homo. E ca și cum responsabilitatea personală ar  ține de context.

Ajuns în gura spurcată a lumii mediatice ( cei de la The New Yorker l-a făcut chiar paranoid, alții lunatic), „Fiul Durerii” (căci asta înseamnă Beni(j)amin) n-a fost cum îi e și celălalt prenume. Adică n-a fost înțelept, măcar că îl cheamă și Solomon. A întors-o „ca la Ploiești”. Adică și-a cerut sincer și total scuze pentru afirmația în dreptul acestei minorități dictatoriale de pretutindeni: homalăii.

Pe feisbukul personal, Beniaminul nostru a făcut ce alții fără „liceauă” (cum spunea taica meu despre cei fără pregătire academică) n-au făcut. Nici mai mult nici mai puțin s-a închircit în caracter, (s-)a  retractat prin: „I regret that my words to express that concept were hurtful and divisive. For that I apologize unreservedly to all that were offended.” (sublinierea ne aparține).

Dacă așa stau lucrurile dragă Ben, să știi că (și) noi, fără nici cea mai mică rezervă nu te vom vota!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s