„E ceva putred in Danemarca” oradeano-indoneziana a lui Titel

Umbra „tatalui lui Hamlet”  vazuta de unii soldati (evanghelici si bloggeri) pare sa fie tot mai prezenta. Ea face parte din tenebroasele facaturi virtuale, incadrate toate intr-o mega-excrocherie.

Nu doar in plan spiritual (desi daca s-ar fi marginit doar la asta era arhisuficient de grav), ci si in alt(e) plan(uri). Unul dintre acestea e cel financiar.

Daca gresim, suntem gata sa ne facem mea culpa. Flerul ne spune ca miroase a euroi si dolaroi. Chestia cu rugaciunile, cu regret, dar a fost doar de paravan. Prea se nepotrivesc marturiile, uneori chiar ale aceleiasi persoane. Prea se umbla pe privat cu amenintari. Prea se merge pe credulitate-naivitate. Prea e indepartat mobilul (misionar tocma in musulmana Indonezie).  Toate acestea fiind premisele unei excrocherii tipice, le-am considerat cadrabile, rezonabile cu  titlul.

Noua ne aduce aminte toata putreziciunea asta de un episod-teapa de la inceputul anilor ’90. Era pe vremea cind se trimiteau pachete din America de catre multi crestini la rudeniile lor mai putin avute din Romania. Nu spunem cine colecta pachetele si nici cine asigura distribuirea-transportul lor. O mentiune extrem de necesara si importanta: cazul la care ne referim NU POATE SI NU TREBUIE sa fie generalizat!! El e simptomatic si reprezentativ prin sarlatania-tilharia lui.

Cel care distribuia in Romania, in zona noastra de obirsie, si-a permis sa-si bage nasul si mina in pachete. Tot ce era atractiv prin design si eticheta (haine, pantofi, s.a. bunuri) erau retinute de distribuitor si valorificate prin propriul magazin. Noua ni se vindeau „gogosi si castraveti”. Cica le-au luat la granita. Sau ca le-au conficat Secu. Nu era la indemina oricarui buticar sa-si trinteasca ditamai vilocul cu piscina intr-una din cele mai selecte zone ale uneia dintre cele mai atractive urbe intracarpatine. Pina la urma impricinatul a scapat destul de ieftin. Ceva de genul „condamnare cu suspendare”.

„Maghiarii” din zona Oradea sunt renumiti! Nu toti, ci doar acei care sunt mai egali ca altii. Spui Maghiar, spui (defunctul) rector Universitatea Oradea. Bani suplimentari de la bugetul Educatiei pentru studenti fantoma. Spui Maghiari (copii raposatului), spui Pelican (investitii medicale) de zeci de de milioane de euro.

Mai nou spui Maghiar Titel & comp, spui „Ceva e putred in Danemarca„! Fie ea si una oradeano-indoneziana…

P.S Ideea care am vrut s-o sugeram, daca tot e sa se restringa sfera de cercetare a „afacerii Titel”, e ca radacinile s-ar prea putea sa fie adinc infipte in malurile Crisului Repede.

2 gânduri despre „„E ceva putred in Danemarca” oradeano-indoneziana a lui Titel

  1. Ati adus apa la moara mea. Spuneam, coruptia nu a inceput si nici n-a incetat cu delatiunea. Anii ’90 pot fi comparati cu venirea comunistilor la putere. Coruptia pocaitilor a fost atunci de ordin moral, colaborarea. In anii ’90 coruptia a fost de ordin etic. Competitia pt fonduri externe intre centre de putere, biserici, firme crestine a depasit de mult limitele etice pe care le intilnesti pina si in lumea de business (am experienta si in businessul „bisericesc” si cel stict financiar-profiatabil). Am avut o scuza: nu am fost pregatiti pt economia de piata si libertate. Dar asta e circumstata atenuanta invocata de Tzon: „noi n-am fost pregatit teologic si nici spiritual pt venirea comnismului”. Nici noi n-am fost pregatiti pt capitalism. Unul din motivele pt care i-am aparat uneori pe informatori a fost si acesta: singurul domeniu in care noi am cerut pocaitna a fsot delatiunea. Restul?
    PS- Am intrat in concurenta cu alta biserica baptista; ne-au luat 2 vagoane de aramida profitind de eroarea expeditorului. Ne-au mntit ca sunt ale lor… dar nu le-au platit ca „n-aveau bani”. Producatorul ne-a trecut la index ca rau platnici si aproape un an n-am mai putut cumpara. „Fratii” nu ne-au dat banii pt ca n-aveau, dar zidurile lor cresteau ca zidurile Ierusalimului in vremeareconstructiei… si asta e nimic pt ca e tot lucrarea Donului. Ca sa fie mai frumos, frati au multumit Domnului pt corbii din pustie care le-au adus caramida…Ce-ar fi sa vorbim de deturnari in scop persona? Nu, n-o vom face. Interesul pt un singur domeniu este insa nejsutificat in plan spiritual.

    1. Cu regret, dar moara ta macină două tipuri de semințe diferite. Și Scripturile ne învață să nu învăluim lucrurile prin extrapolări și comparații inoportune. Un astfel de aluat dospește a altceva decît pîinea Adevărului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.