O „invazie” ș-un beneficiu… cel puțin

Ghilimelele ce încorsetează acest fenomen social de o rară amploare în epoca contemporană și modernă, exod numit de foarte mulți și cu vădită determinare manipulatorie „INVAZIE”, ghilimelele deci au un tîlc. Și anume acela de-a ilustra complexitatea „IEȘIRII”.

Nu ne îndoim că de orice situație tragică  forțele malefice vor să se folosească la o scară tot mai mare. Aici ne referim la acele comandamente ale terorismului ce și-au infiltrat agenții printre masele polimorfe de refugiați.

Nu ne îndoim că o anume parte a presei internaționale dar și românești au interese manipulatorii și naționaliste în administrarea selectivă a anumitor informații și mai ales imagini. Impactul acestora din urmă e unul peren și evident.

Nu ne îndoim că anumite coaliții transnaționale își rîd în piept văzînd modul de reacție și soluționare al occidentalilor vis-s-vis de această „invazie”. Aici Rusia, Iranul, Siria lui Assad și mai nou (chiar) și China pot să bifeze o nouă „lovitură sub centură” aplicată celor care i-au sancționat pentru Crimeea și estul Ucrainei (Rusia), pentru nerespectarea îndelungată a drepturilor omului (China), pentru tentativelor expansioniste prin înarmare nucleară (Iranul) și pentru cele peste 250,000 vieți curmate (Siria teroristului legal numit Bashar Assad).

Nu ne îndoim că în plan spiritual Europa a primit o provocare la duel gen „care pe care”. Nu doar din partea ultrașilor jihadiști dar chiar și din „propria tabără”. Preoteasa lesbiană a Dragonului Roșu apocaliptic, nicidecum o urmașă a lui Luther, cea care din Freeport-ul suedez  (semnificativă „coincidență”, nu?!?) a lansat la apa Diavolului ideea cu eliminarea oricărui simbol creștin de pe clădirile bisericilor pentru a nu tulbura mofturile musafirilor musulmani, e doar un exemplu.

Nu ne îndoim că ni se oferă spre amară digestie, preponderent , sistematic și premeditat doar imagini cu ultrași. Deși marea majoritate sunt „oameni de rînd”. Să nu uităm că primii, datorită văditului lor scop destabilizator, au început să fie raportați autorităților din tările europene de către secunzi. Un serviciu gratuit am putea spune pentru serviciile de informații.

Nu ne îndoim de alte multe și triste realități ce se ascund dincolo de cortina acestei scene migratorii…

Dar de un lucru  cel puțin  nu ne putem îndoi: că o anume parte a Trupului lui Christos reacționează cu un oarecare impact. Doar două ilustrații vrem să oferim în acest sens.

Biserica germană (doar atît cunoaștem la ora actuală) s-a oferit să asiste pe mai multe planuri acești năpăstuiți ai sorții. Și impactul, fie el minor pentru un moment, nu a întîrziat să apară. Dintre musulmani, au început să apară convertiri la creștinism. Să admitem că procentul e minor după criteriile noastre. Dar ce facem în acest caz cu textele care răstoarnă logica noastră? Aici ne referim la procentajele minimale negociate de Dumnezeu și Avraam pe marginea Sodomei și Gomorei, la Pilda cu o oaie rătăcită vs celelalte nouăzeci și nouă care stau bine merci în „staul” și la balanța lui Dumnezeu în care pe un taler se află lumea iar pe celălalt un suflet.

Un al doilea exemplu e dat de cei de la Samaritan’s Purse. Să urmărim aici un Voyage to a Second Life, unul nu doar spre o lume materială mai bună, dar pentru unii unul spre viața eternă cu Domnul.

Impresiile lăsate de vizionarea a ceea ce urmează, le-am sumarizat într-un fel de registru de interpretare în cheie creștină. Un fel de „îndrumar” hermeneutic al următoarelor clișee:

min. 2:10 – o îmbrățișare cu greu de șters din memorie (mai ales a refugiatului) între doi semeni, deși necunoscuți

min.2:17 – lacrimi îmbrățișate

min.3:49- o privire retrospectivă inocentă spre o barcă goală nu doar salvatoare, dar și dătătoare de speranță

min.4:20 – bananele și bunul simț al tatălui

min.4:43 – o privire parcă spre eternitate

min. 58 – legarea rănii: forța apologetică a unei femei creștine asistată de un „sobor” musulman

min.5:19 și pînă la final- un mesaj cît 10 campanii evanghelistice

Așadar O „invazie” ș-un beneficiu… cel puțin !

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s