Nevoia de FOX, JP și altele

Chiar dacă Solomon a postulat un adevăr universal, cel referitor la impactul devastator al vulpilor minuscule asupra viilor înfloritoare, iată cu sunt şi excepţii. În cazul nostru ea se numeşte FOX News.

În jugla asta amazoniană a mediei audiovizuale, e nevoie din ce mai mult şi mai rafinat de un ascuţit simţ al discernămîntului. Marii vulpoi mediatici care ne pîndesc la fiecare colţ cu cîte o ştire care (cică) să ne taie respiraţia, au şi un rol benefic. Ne polizează discernămîntul.

O paranteză trebuie deschisă. De atîta senzaţional cît ni se bagă pe canale ni s-au tocit receptorii. Asta deoarece prea ne-au bombardat cu „senzaţionale”. Efectul nescontat e că ele au devenit banalităţi. Ziariştii n-au învăţat nimic din imunologie. Sic! Aici ne referim la efectele unui permanent feed-back negativ.

Revenind la nevoia de FOX trebuie amintită corectura pe care aceştia au aplicat-o celor de la MSNBC. Un reporter mai mult decît „transparent şi obiectiv” în relatarea evenimentelor de la faţa locului (în cazul nostru Ierusalimul istoric), unul al cărui nume (Ayman Mohyeldin) de departe inspiră „credibilitate”, vrea să ne bage la categoria idioţii orbi. Ne spune că puştanul din poza din dreapta, pe nume  Ahmed Mansara e liber ca porumbelul. Nu are nimic în mîna dreaptă. Dacă am avea orbul găinii, mai că am fi de acord că micul terorist nu poartă victorios „ramura” de măslin a păcii palestiniene: cuţitul. Unul  cu care a înjunghiat niscaiva evrei.

msnbc_israel_coverage

Băieții de la MSNBC și cei de la U.S. Uncut au publicat știrea că inocentul cuțitar ar fi murit la spital (asta după ce ultimii au dat un viodeoclip cu un titlu mai mult decît incitant ”Die you son of a bitch!” („Mori, bitangule!”)- vezi videoclipul aici http://http://bcove.me/axm8v9g4).

La ei s-a adăugat și o minciună diplomatică demnă de manualele de manipulare mediatică din cadrul Facultății de Jurnalism, una debitată de o somitate palestiniană: Mahmoud Abbas. Aici e discursul său ultra-obiectiv: http://bcove.me/xwxqsq0w

Adevărul este altul. Tinerelul cuțitar trăiește, e în evoluție favorabilă la un spital evreiesc (nu palestinian!) și în curînd va fi externat către mămica lui care l-a bocit inutil. Aici e pacientul criminal-juvenil http://www.youtube.com/watch?v=PVLzvQMJbMI

În actuala conjuctură e nevoie de un FOX News, de un JP (Jerusalem Post) și multe altele care să echilibreze balanța dezinformării.

De aceea, inapoi la daruri… Prin prisma articolului, la darul deosebirii știrilor.

Pardon, al duhurilor! 🙂

2 gânduri despre „Nevoia de FOX, JP și altele

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.