Căutările lui Cadmiel prin artă (1): „rostul vieții” dar nu numai !

Nu suntem cei mai îndrituiți să facem agenda editorială a nimănui, cu atît mai puțin a lui Marius Cruceru pentru emisiunea „Între Scriptură și Ziar”. Dar am dat „din întîmplare” peste un tezaur interpretativ de o expresivitate și creativitate pianistică rar întîlnită în sfera evanghelică.

Numele briliantului e Cadmiel A. Boțac. De acest mănunchi de fibră, vervă, talent și bun-simț se leagă un mare șlefuitor de talente. Nimeni altul decît maestrul-mentor, Daniel Goiți.

Dacă Cadmiel înseamnă „Războinic de frunte”, iar Daniel „Domnul e judecătorul meu” atunci tandemul are șanse de ascensiune.

Cadmiel, copilandrul talentat descoperit la Sighetul Marmației, devenit sîrguinciosul elev al Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din capitala Transilvaniei, ca mai apoi să încapă ca discipol pe mîna maestrului Daniel Goiți de la Conservatorul „Gheorghe Dima” din urbea de la poalele Feleacului,  e în căutarea unui rost existențial. Acest demers include și:

În 2014 respectiv în 2015, la  Astana, în capitala Kazashtanului cu o mînă aplecată spre eternitate și cu cealaltă spre semeni, el a (în)cîntat in extenso cu pianul lui. Premiile, au fost doar confirmarea.

Mulțumim Cadmiel!

Și succes în viitoarele bătălii!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s