Ca de la Viorel la Viorel

Eu, Viorel Codreanu  (alias Barthimeu), am găsit de cuviință să nu dau aprobare comentariului lui Viorel Chiș pe blogul meu , comentariu pe marginea articolului  „Supraspecializări penticostale divizioniste ?!?”.

Motivul?!?

Foarte simplu: am considerat că din două rațiuni el se poate constitui într-un articol de sine stătător. Prima rațiune: datorită „ambitusului” comentariului. Secundum: datorită importanței subiectului.

Așadar, iată mai jos ce gîndește Viorel…

Gasim scris…”Ce interese personale, pecuniare sau de grup animă aceste mișcări? Ce impact au ele asupra masei largi de credincioși penticostali de bună-credință?!….”
Adevarul in puterea prezentei e greu de explicat si de acceptat!!! Sa luam exemplul Domnului Isus care pe timpul sau la fel sa confruntat cu astfel de structuri si miscari!! Se vede ca au trecut cateva mii de ani si totusi multimile nu inteleg adevarul!!! Iar daca ajunge explicat ,documentat ,ajungi criticat si se chiar scrie de acesti lideri ….” VA RECOMAND PE VIITOR SA NU LUATI DE BUN TOT CE SPUNE FIECARE (CHIAR CU UNELE DOVEZI) SI SA EVITATI PUBLICAREA UNOR ASTFEL DE ACUZATII CARE NU-SI AU LOCUL PE BLOGURI SERIOASE. …”
Deci chiar daca adevarul se doreste in raspunsuri ,……cei mai multi il vor respinge din cauza influientelor care vin din partea “liderilor” care inteleg bine scopul ….Si acest scop sa nu credem ca este pentru multimi …!
Din ce cauza ?Fiindca multimile trebuie sa sponsorizeze toate cheltuielile de conventii care se ridica la sume de peste 150 de mii de dolari pentru o conventie !!! Si de fapt cine beneficiaza de aceste conventii?Doar acesti lideri care sunt insetati pentru reclama si pentru a isi construi tot ceea ce vedem daca ii vizitam si ajungem sa intelegem ce au ajuns sa obtina in puterea confortului si luxului pe care il detin!!! …..( chiar daca credem ca sunt cam “contravesati”!
Acum e timpul in care ei au ajuns dupa cum vedem sa conduca si sa manipuleze cu o mare ” usurinta multimile ..”Puterea lor se va extinde si se va intari tot mai mult ,iar multimile nu se pot impotrivi …Iar cei care se impotrivesc ,prin metode complexe sunt indepartati si izolati de grupari …..!!Doar vedeti ce se intimpla cu unii lideri care comenteaza si nu accepta oferta lor atit prin sutinere financiara ,cat si inrolarea lor cu costul membriei pe masura!!! Sunt multe de explicat !Si aceste lucruri se cunosc doar de cei care sunt in “Bord” ,iar daca informatia se scurge …imediat se ajunge la unele rectificari de protectie..!!!
Pentru ei beneficiile sunt multiple si veti ajunge sa le intelegeti cand o sa participati la conventii si o sa vedeti cine se aduna la mesele rotunde ….ce se serveste si cat de limitat e numarul la aceste mese ….iar membrii simpli ai conventiei se multumesc doar ca au avut parte de un spectacol si pe urma se aleg cu alte cheltuieli de hotel …..de restaurante ….. si cumpararea cartilor,CD-uri cu muzica si predici …Deci pentru cine sunt benefice???? Cine ajunge sa beneficieze de profituri ??? Si cine se alege doar cu cheltuieli ?Si mai spunem ca sunt binecuvintari!!! Da pentru acesti lideri sunt mari binecuvintari fiindca au ocazia sa se expuna in reclama ,sa-si lanseze operele de arta ce le aduc un profit in conturile bancare si o complectare financiara pentru luxul si confortul in care traiesc !!! Si spun ca sunt binecuvintati !!Iar cand nu le ajung aceste sponsorizari mai insala si institutiile financiare !!! Si daca nu credeti …accesatile aconturile si investitiile si veti intelege mesajul!!! Asa au facut si cei din “Sinedriu ” pe timpul Domnului Isus …Si noi azi suntem surprinsi de toate aceste “interese de la acesti “pastori contraversati”?Deci ei nu sunt ….doar ne da o impresie ca sunt pentru ca multimile sa ajunga divizate pina la un punc aparte si dupa aceste conventii fiecare sa poata sa-si intregeasca bugetele Bisericesti prin care isi obtin salariile si beneficiile care mai putin se doresc sa fie cunoscute si declarate dupa cum sunt obligati cei din politica si din conducerea primariilor si a altor institutii de stat!!! Oare nu ar fi corect ca fiecare crestin sa aiba la orice ora acces la aceste date ????Si sa fie o transparenta financiara accesibila la orice ora?Deci scopul e cel explicat si prin accesari se poate dovedi …..Asadar intelegeti pentru ce in viata ajungem folositi ..Domnul Isus a explicat acest lucru multimilor si ucenicilor ,iar noi putem sa intelegem mesajul din Evanghelia lui Matei capitolul 23 …Cititi cu o mare atentie acest capitol fiindca se dezvaluie adevarul si ne poate fi si noua de un mare folos daca il intelegem…”
..

Anunțuri

Un gând despre „Ca de la Viorel la Viorel

 1. Doar pot sa multumesc pentru ca un siplu comentariu ajunge expus ca un subiect!
  Stiu ca acest subiect se doreste de multi „lideri ” sa nu apara si sa dispara de pe paginile virtuale!!!Unii vor ajunge prin comentarii sa scrie ca e un subiect care denegreaza si nu detine valoare!!! Asa este!!!!Pentru unii lideri pretinsi „SLUJITORII DOMNULUI” este un subiect greu si dureros ,dupa cum si evangheliile si epistolele ucenicilor au fost pentru farisei,carturari si preoti!!!Nu am dorit sa denigrez si nici sa scriu lucruri neadevarate !Nici ca sunt impotriva conventiilor!!!Chiar sincer sa fiu am reusit sa le frecventez si astfel am putut si sa comentez…Trist si dureros este fiindca „ADEVARUL” astfel se expune …Daca as fi scris numai eu ….multi nu ar fi dat crezare !Azi ce scriem e bine sa si dovedim si cei care ajung sa citeasca ….sa nu se indoiasca ….Oricum e scris si in Scriptura …..;
  „..8. Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii.
  9. Caci roada luminii sta in orice bunatate, in neprihanire si in adevar.”..
  Deci daca dorim sa cunoastem si sa traim in puterea „ADEVARULUI” ,iata cum se prezinta dovezile….;
  „………Majoritatea au fost misiuni crestine care au oferit carti si literatura crestina precum si casete si CD-uri cu inregistrari ale grupurilor contemporane de muzica crestina romaneasca. Toata aceasta muzica este dorita de participantii la conventie, ea fiind un mod de meditare si incarcare spirituala atunci cand este ascultata indiferent de ce confesiune crestina ar fi ascultatorul. Este menita sa te apropie de Dumnezeu si sa linisteasca sufletul, mai ales in aceste vremuri tulburi….”|
  Asadar, iata cum cartile ,CD-urile,brosurile ,revistele ajung sa se valorifice si sa se distribuie !Este momentul oportun fiindca …;
  „…..P.A. Desi acest eveniment este organizat de crestinii penticostali din SUA si Canada cred ca este benefic pentru toti romanii stabiliti pe continental Nord American, indiferent in ce biserica fac parte sau de ce confesiune sunt. Cred ca este evenimentul cu cea mai numeroasa participare; depasind chiar 5.000 de participanti. In acest an evenimentul a fost organizat in conditi cu totul exceptionale de Biserica Philadelphia Romanian Church of God si pastorul coordinator Florin T. Campean. Programul a fost foarte bine aranjat, si nu au fost servicii divine exagerat de lungi, cum s-au mai intamplat sa fie in alti ani. Muzica a fost de o calitate foarte buna, mesaje scurte insa la subiect, echilibrate si cu o greutate spirituala deosebita. Tema conventiei a fost “Redescopera Bucuria”, adica redescopera-L pe Dumnezeu, pe Mantuitorul……”
  http://www.romaniantribune.net/a6063__REPORTAJ_SPECIAL_Arie_Crown_Theater_din_complexul_McCormick_Place_din_Chicago__a_gazduit_intrunirea_a_peste_5000_de_romani_crestini_-_Interviu_cu_PETRU_AMAREI_Presedintele_Televiziunii_Crestine_Romane_din_Chicago.aspx
  Foarte interesant e ca Domnul Isus la timpul Lui nu a dorit sa faca astfel de conventii „PLATITE” in ” Amfiteatrele ” care au existat la timpul Lui…!!!In schimb sa vedem cum Domnul Isus aduna „MULTIMILE”… si cum procedeaza?
  La fel ca azi???Ucenicii au dorit ,dar ce spune Domnul Isus ?Sa citim…;
  „….35. Fiindca ziua era pe sfarsite, ucenicii s-au apropiat de El si I-au zis: „Locul acesta este pustiu, si ziua este pe sfarsite.
  36. Da-le drumul sa se duca in catunele si satele dimprejur ca sa-si cumpere paine, fiindca n-au ce manca.”
  37. „Dati-le voi sa manance”, le-a raspuns Isus. Dar ei I-au zis: „Oare sa ne ducem sa cumparam paini de doua sute de lei si sa le dam sa manance?”
  38. Si El i-a intrebat: „Cate paini aveti? Duceti-va de vedeti.” S-au dus de au vazut cate paini au si au raspuns: „Cinci si doi pesti.”
  39. Atunci le-a poruncit sa-i aseze pe toti, cete-cete, pe iarba verde.
  40. Si au sezut jos in cete de cate o suta si de cate cincizeci.
  41. El a luat cele cinci paini si cei doi pesti. Si-a ridicat ochii spre cer si a rostit binecuvantarea. Apoi a frant painile si le-a dat ucenicilor, ca ei sa le imparta norodului. Asemenea si cei doi pesti i-a impartit la toti.
  42. Au mancat toti si s-au saturat;…”
  Asa era si aici acum vre-o 30 ……25 de ani,dar acum nu mai este asa ….Multimile se duc pe la restaurante ,hoteluri si la mesele rotunde din salile special aranjate pentru pastorii , familiile lor si reprezentantii politici , servirea se face in mod aparte ,cu mancaruri si meniuri alese…!Si introducerea devine in mod profesional si in colaborare cu politicienii politici ..;
  „…..Din partea parlamentului Romaniei a fost rostit un mesaj de salut de catre domnul senator Viorel Duca Sr. din Hunedoara (Presedinte al Subcomisiei Senatului Romaniei pentru Relatii cu Romanii din Diaspora). Deasemeni, domnul deputat Dr. Samuel Valentin Bosneag din Caras Severin, foarte cunoscut in comunitatea evanghelica de pretutindeni, a transmis un salut participantilor la conventie din partea domnului Bogdan Olteanu (Presedintele Camerei Deputatilor) care, cu regret, nu a putut sa onoreze invitatia de a participa la acest eveniment. …”;
  http://www.romaniantribune.net/a2409_Cea_de-a_40-a_Conventie_a_Bisericilor_Penticostale_Rom226ne_din_SUA_si_Canada.aspx

  Ar fi multe de explicat si de scris ,trist si dureros este pentru multimile care sunt obligate mereu si mereu sa sponsorizeze aceste „Conventii „cu sute de mii de dolari ” si pe urma la participarea lor sa isi si plateasca intrarea ,sa cumpere cartile ,CD-urile ,brosurile si reclamele expuse in hol pe mese pentru reclame!!!
  Deci ….oare Domnul Isus asa ceva doreste sa se intimple cu crestinii?Domnul Isus a indrumat ucenicii la asa ceva????Ori pe preotii de atunci ia invatat sa faca asa ceva?Fiindca si atunci existau „AMFITEATRE” locuri speciale pentru astfel de intruniri …si totusi vedem ca niciodata nu a dorit sa se ajunga la asa ceva!!! Azi pe cheltuiala multimilor se ajunge la realizari mari si cu multimi de peste 5000 de persoane …..!Si din banii strinsi ….credem ca se impart la saraci si la cei flaminzi????La cei lipsiti de confort????Ar fi bine si chiar ar fi indicat…
  In loc sa ajunga pe scena adevaratii misionari care ajuta pe cei saraci si ridica Biserici in satele care inca nu detin Biserici ….ajung parlamentari ,ajung politicieni si deputati interesati de reclama si obtinerea voturilor din partea membrilor ……Asadar oare intelegem la ce sa ajuns ????
  Acest comentariu am dorit sa-l documentez cu aceste pagini de accesare pentru a se intelege realitatea si sa stim in ce provocari ajungem !!! Voi ce puteti sa explicati???

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s