Corlățean între Codruța și Barnevernet

Alături de alți „barthimei”, adică alți condeieri cu clar viziune, aminteam de existența unor resorturi tainic-obscure  de după cortina numită Barnevernet, rațiuni care volens-nolens, odată ce timpul se va scurge, vor ieși la suprafață. Ca uleiul pe apă! 🙂  Că uleiul e ars, brunet și urît mirositor, e o cu totul altă poveste. 😦

După ce Ionescu  de Chicago s-a încuscrit moral cu ceva pesedei avîndul-l în frunte pe Victoraș penalul; după ce tot el (adică porta-voce, starostele, ambasadorul, directorul, unicul reprezentant și delegat în diaspora- of Doamne!- cîte funcții mai pot căra în cîrcă unii !) a politizat intens și cosmetizat totodată o tragedie numită Bodnariu; după ce Ionescu C. ( un factor decizional important al CREDO TV- Atenție!), l-a capacitat (a se citi i-a oferit platformă) pe fostul ministru de externe al României pentru a se implica în mitingul anti-Barnevernet din 16 aprilie de la București ; după toate acestea, iată că doamna procuror-șef Codruța K. ne oferă o surpriză: cererea de avizare favorabilă pentru urmărirea penală a fostului ministeriabil de Medgidia.

Motivul?

Încuscrirea politico-morală cu penalul de Ponta de pe vremea alegerilor din 2014.

Trebuie menționat faptul că Titus al nostru are convingeri morale și spirituale (cel puțin declarativ) de sorginte iudeo-creștine. Adică e creștin evanghelic! Poate fi urmărit la Speranța TV, pe Youtube dînd interviuri sau chiar predicînd. Frumos! Depinde pentru cine, și mai ales de ce…

Neastîmpărul curiozității de-a afla ce se ascunde mai mereu în spatele (sau mai exact premergător) unor acțiuni publice intens mediatizate, ne-a neliniștit într-atît încît nu am putut să nu ne întrebăm:

Cum s-a împăcat conștiința creștinului Corlățean cu manipularea „voalată” a alegereilor prezidențiale din 2014 în diaspora, o mascaradă avînd drept scop victoria Victorașului de Ponta?!? De ce n-a ieșit în față să-și facă mea culpa  dacă nu a putut face față presiunii (de partid)? L-am fi înțeles și probabil iertat dacă își punea cenușă în cap spunîndu-ne adevărul adevărat.

Cu atîția penali și escroci pe cap de locuitor (pardon, de membru PSD), cum mai poate sta Titus dobrogeanul într-un partid neo-cripto comunist? Își dă seama de impactul imaginii negative care se rasfrînge asupra lui prin continuarea cîrdășiei politice cu această șleahtă de baroni, penali, corupți și multe alte etichete asemenea or fi avut pesedeii?

Să fim clari: nu facem apologia nici unui alt partid în prag de alegeri! Nici măcar a UCDR-ului, așa cum a făcut-o la botezul ei cineva de la Istoria Binecuvîntării!

A simțit ceva Corlățean că se mișcă pe la DNA împotriva sa atunci cînd apărea prin piețe și pe la anumite televiziuni anteniene ale văranului Voiculescu și pleda în cazul Bodnariu, emisiuni cîrmuite  de un alt (fost?!?) creștin (adeventist) cu bube-n cap pe nume Mihai Gîdea?

Dacă DNA-ul își va face cursul normal și legal, și dacă Titus C. va fi găsit vinovat, care va fi reacția lui Ionescu Cristian? Va sări ca ars în ajutorul evanghelicului de Dobrogea? Vor fi iar demonstrații generalizate cu lozinci anti-DNA? Pe Ponta l-a salutat cordial la Elim. Ce va face cu Titus?

Complicate mai sunt căile Barnevernet-ului și ale DNA-ului. Numai să nu se intersecteze !

 

 

Reclame

Un gând despre „Corlățean între Codruța și Barnevernet

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s