Nu mă bucur, dar e bine!

Cum să mă bucur cînd, din totalul de peste 18 milioane de români cu drept de vot, au ieșit să pună ștampila pe „Trandafirii Roșii”cu puțin peste 3 milioane , deloc reprezentativi pentru restul de peste 15 milioane? E bine totuși că măcar așa (sper sincer) cei care au compromis modul de a face politică își vor reconsidera profilul caracterologic și conduita.

Cum să mă bucur cînd PSD-ul comunisto-populist a făcut un procentaj mai mult decît dublu comparativ cu „epigonii” liberalilor? Dar e bine totuși că  partidul hibrid PNL-PDL are șansa să continuă autopurificarea, căci altfel se va alege doar praful și cenușa istoriei de el. Asemenea frățiorului creștino-țărănist.

Cum să mă bucur cînd se prefigurează ca un condamnat (fie și cu suspendare) să devină premierul României curat-murdare? Dar e bine că totuși Alina G. are șansa să se țină de cuvînt. Pre-electoral a propmis că dacă nu va putea realiza o majoritate parlamentară pentru a forma un Guvern Cioloș # 2, atît domnia sa cît și toți liderii liberali de la filiale își vor da demisia. E bine să vedem cît de paroliști sunt!

Cum să mă bucur că baronii penibili și penali moșiți și cocoloșiți de PSD ne rîd pe sub mustață la gîndul că-și vor putea continua mendrele în baza promiselor amnistii fiscale și penale? Dar e bine totuși că acum Justiția are șansa crucială de-ași dovedi bărbăția și perseverența în a amenda pe orice tîlhar oficializat din parlament.

Nu mă bucur că ce s-a întîmplat în Duminica Orbului de acu peste 26 de ani am ajuns să retrăiesc cu amărăciune, azi, 11 Decembrie 2016, o zi memorabil de tristă. Dar e bine că eșecurile au și un revers educativ benefic.

Sper !

În primul rînd pentru politicienii învinși; apoi pentru îndecișii vîrstei mijlocii și a treia; și pentru tinerii indiferenți sau cîrcotași care nu s-au dus la vot.

Sper!  🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s