„Adevăr cu adevăr” din groapa fuduliei

Cînd mediocritatea (ca să nu zicem submediocritatea) își dă mîna cu puterea (mai ales politică), cel mai adesea rezultă fudulia.

Așa se face că după 11 Decembrie 2016 avem în persoana lui Liviu Dragnea cel mai ilustrativ exemplu al principiului de mai sus.

Cu tinicheaua (penală) după el, Liviu de Teleorman face din ce în ce mai mult zgomot pentru nimic.

Într-unul din recentele lui interviuri luate de un fiu de adventist de la o televiziune profund afundată în mocirla imoralității (căci de Antena 3 e vorba), prezidentul pesedist, veșnicul aspirant la fotoliul de premier, cu un calm mult prea străveziu, afirma printre altele (parafrazez) „Adevăr cu adevăr va ieși la suprafață…”

Care sunt acele adevăruri care ies la suprafață din groapa fuduluiei în care se afundă Liviu Dragnea cu fiece zi care trece?

Dragnea este un penal, fără doar și poate…

Dragnea sare dintr-o barcă a prieteniei (cu Ponta) într-alta. Să ne amintim de declarația lui de (falsă) prietenie făcută la adresa lui Ponta, după picajul acestuia din urmă…

Dragnea șantajează de „la loc comanda”. Nu pot fi uitate prea ușor aluziile cu stridente accente de amenințare cu suspendarea la adresa lui K. Iohannis…

Dragnea practică nepotismul de înaltă performanță. Nu doar cazul Teldrum, sau promovarea unor rudenii și cunoștințe în departamentele de asistență socială   teleormănene, dar chiar și cazu Sevil S.. Și noi care, naivi cum eram, credeam că Dragnea după respingerea constănțenei tătaro-musulmano-turcoaice de către președintele României pentru postul de PM se va potoli și n-o va propune în guvernul Grindeanu-marionetă, ne-am înșelat…

Dragnea e o lingură în toate blidele. E și președinte de partid, e și președinte de Cameră a Deputaților, e și președinte de alianță politică, e omniprezent (aproape) la o televiziune ușor de anticipat, e prezent la ședințele de guvern, e pe fază la lansarea premierului-păpușă Grindeanu, etc., etc.. Am rîs de ne-am prăpădit la faza „Cu avînt și curaj înainte”, una prilejuită de depunerea jurămîntului premierului timișorean.

-sursa: cristi citre/facebook-

Din unghiul în care s-a filmat nu se vede faza cu palma bătută părintește de Liviu ce Mare și Fudul la șezutul tănărului premier. Privirea în lung de linie, una ce trădează un amalgam de trăiri (mîndrie, invidie, regrete, suspiciune) este una demnă de o hermeneutică psiho-politică.

Dragnea și-a părăsit locuința, vorba lui Iuda epitolarul biblic. Latifundiara lui proprietate din Teleorman e în vădit contrast cu veniturile oficiale ale deputatului D.L., dar și cu starea socială a teleormănenilor care sunt în topul național cu cei mai mulți asistați social. Ba chiar mai mult. Dacă se dovedește a fi adevărată știrea lansată recent de Bogdan C. de la DC News conform cărei la instalarea lui Trump la Casa Albă va merge doar Dragnea și Grindeanu (ordinea celor doi nu e întîmplătoare), atunci e clar. Nu merge Iohannis, care e primul om în stat. Nu merge Tăriceanu (nu că i-am plînge de milă) care e al doilea, ci merg cei de pe locul trei și patru. Curat-murdar coane Liviuț!

Oh, că dacă ar fi să continuăm cu lista „Adevăr cu adevăr” a lui  Dragnea, nu ne-ar ajunge cerneala… Pardon, toner-ul. 🙂

Lăsăm această plăcere celorlalți amatori de portretizări să o completeze.

Pînă atunci însă noi profețim că zilele de faimoasă fudulie ale lui Dragnea sunt numărate. Nu doar pentru faptul că deja se înfiripă o rezistență intra-PSD față de Liviu Dragnea, ci pentru cu mult mai mult: pentru că „Mîndria merge înaintea căderii!”

Reclame

Un gând despre „„Adevăr cu adevăr” din groapa fuduliei

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s