Despre șacali și un anume lexicon

In imunologie există o situație aparent paradoxală. Cînd asupra receptorilor cu funcție imunologică se exercită un bombardament stimulator a-la- longue, cu timpul se atinge un prag al saturației. Peste acesta apare o tocire (desensibilizare) a acestor receptori și implicit lipsa de reacție atunci cînd se ivesc situații grave.

În plan mediatic, o televiziune a cărei zgomotoasă prezență pe scena media audiovizuală e mai mult decît stridentă, respectă nefericit principiul mai sus amintit. Prin folosirea exasperantă, inoportună și abuzivă a unor termeni precum „cutremurător”, „exploziv”, „bombă”, „șocant”, „incredibil”, „incendiar”, „furibund” respectiva televiziune nu face (pe termen lung) decît să tocească receptivitatea publicului. Cînd realitatea va fi cu adevărat explozivă, incendiară, șocantă, incredibilă, ș.a.m.d. interesul și reacția adecvată va fi mult (dacă nu total) diminuată.

Dacă la trupa de trepăduși (Gîdea, Badea, Ursu, Dumitrescu și alții) teleghidați din penitenciar de patronul lor, se adaugă foști simpatizanți CDR-iști (Ciuvică, Harnagea, Ciorbea) trecuți cu arme și bagaje în șleahta cameleonilor, foști și actuali securiști (Sorin Roșca Stănescu, Abraham și alții), mulți din cei enumerați în ultimele două categorii putînd fi trecuți foarte bine pe statele de plată ale Antenei 3, ne facem o imagine tot mai limpede asupra calibrului și viitorului acestui trust media.

Pentru mine Mugur Ciuvică e cel mai grobian, alături de Victor Ciorbea. Dincolo de faptul că a fost colaborator al Securității; dincolo de scandalul Armaghedon în care a fost  implicat; mai presus de bombastica denumire a fantomaticului (doar pe internet) lui Grup de Investigații Politice ( un fel de hoț la oi); dincolo de toate, Mugurel coadă de topor, vine recent pe sticlă și ne roagă nici mai mult, dar nici mai puțin:

Să nu ne judecați ca pe niște cîini!

Nu stimate Ciuvică. Nu vă judecăm ca pe niște cîini. Nici măcar ca pe niște cățeluși…

Ci ca pe niște șacali! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s