Preambul la: Pentru Numele lui Dumnezeu! Papagalul a ajuns simpatizat de Vindecătoru !

De la ce a apărut crucirea mea? Ce mi-a tulburat liniștea cotidiană? De la ce a pornit bulversarea sufletului meu?

De la un articol publicat de Vindecătoru pe marginea altui articol publicat de papagalul (după cum însuși Razvan Cristian Stoica l-a numit pe Alin Cristea acum circa 5 ani în „Semințe pentru papagal”).

Articolul ultimului se referea la experiența avută la „Providența” nu de mult, una care e demnă de disecat teologic, psihologic, sociologic și de ce nu și juridic chiar.

Articolul Vindecătorului este aici:http://Alin Cristea, oprit să intre în curtea Bisericii Providenţa din Oradea, protestează…Vă rog frumos și insistent să-l citiți cu mare atenție, și să-l integrați în contextul mai larg al relației dintre Papagal și Vindecătoru, o relatie de peste cinci ani cel puțin.

Înainte ca să trec la analiza acestui articol al prietenului meu Vindecătoru (încă), să aruncăm o privire de ansamblu asupra cazului în speță: blocarea accesului lui Alin Cristea în perimetrul localului ecclesial numit semnificativ Providența, din Oradea Mare.

De ce a fost blocat la mantinelă (spre a folosi un termen din hochei) acest trepăduș obraznic din cale afară? Să fi fost neîntemeiată baricadarea lui? A catadicsit cineva să afle, direct de la sursă, care e și părerea părții adverse? A păstorului, a comitetului Bisericii Providența, că de părerea întregii congregații nici nu poate fi vorba. Și dacă răspunsul este negativ, cum se face că hop-țop sărim în simpatizarea unui personaj greu clasificabil d.p.d.v. psihanalitic și psihiatric? Și dacă replica publică a părții acuzate de acest AC veninos în limbaj și caracter nu a apărut (și nici nu cred că se va produce), oare de? În ce mod s-ar putea compromite Biserica Providența (prin unul-doi membrii din Comitet sau chiar prin păstorul Ei), dacă ar apărea în spațiul public cu o justificare la gestul lor? Ar sta inactiv „mogulul de pe Criș” la o astfel de replică? Și pînă unde s-ar extinde circul acesta ieftin?

Sunt doar cîteva din nedumeririle mele pe marginea simpatizării nenaturale (aș numi-o) de către Răzvan Cristian Stoica cu Alin Cristea… 😦

Eu, în dreptul meu (și aici nu dau lecții nimănui), dacă nu mi-am luat timp și energie să aflu și părerea părții învinuite de către  acest AC, cel puțin m-aș abține de la afișarea unei simpatii împotriva naturii. Părerea mea! 🙂

Voi reveni, certamente!

Un gând despre „Preambul la: Pentru Numele lui Dumnezeu! Papagalul a ajuns simpatizat de Vindecătoru !

  1. Domnule Popp, Papp, Pop sau cum vă veți mai fi numit.
    Am afirmat și cu alte ocazii că fără poză și nume complet, real, recognoscibil, nu putem publica comentariile. Asta e reugla!
    Așa că vă rog să vă încadrați! 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.