Pentru Numele lui Dumnezeu: Papagalul a ajuns simpatizat de Vindecătoru !- conținut partea 2-

Încheiam precedentul articol din serialul cu titlul de mai-sus cu convingerea că Alin Cristea nu e nici pe departe apartizan, neînregimentat. Faptul că el personal și mai nou (și trist) că nici Vindecătoru nu recunoaște realitatea, e cu totul altceva.

Să urmăm mai la-vale cursul raționamentului lui Răzvan Cristian Stoica în simpatizarea AC-ului, cel  desprins din articolul Alin Cristea, oprit să intre în curtea Bisericii Providenţa din Oradea, protestează…
Iulie 2, 2017.

Să înțeleg din tonul și conținutul articolului că Vindecătoru și-a schimbat radical percepția despre cel pe care-l numea pe bună dreptate papagal și că acum îi ridică statuie de martir în piața independenței libere de orice manipulare? Pînă aici să fii ajuns Vindecătoru? Ce înseamnă că Alin Cristea „nu face jocurile unor indivizi din umbră.”? Ce surse informative are Răzvan  (și noi nu) despre AC care să-i fi schimbat radical părerea despre mogulul de pe Criș? Ura, ranchiuna, bășcălia, mitralierea birjărească față de cel puțin o persoană (aici mă refer la MC) îi fac cumva un titlu de glorie sau îi dau o aură de martir acestui irecuperabil înrăit de AC? Își mai amintește Vindecătoru cuvintele obscene, înjurăturile la care s-a pretat renumitul blogger din Oradea la adresa unor distinse doamne, simpatizante fervente ale condeiului stilat al doctorului? Lista începe cu Lia, Lidia, Rodica, Mioara dar continuă cu multe altele pe care le-a scrofălit Alin Cristea. Așa răsplătește Răzvan aceste persoane?

Sudalmele, jignirile nu cîntăresc nimic în profilarea caracterului lui AC? Sau vrea cumva Vindecătoru să vadă scris negru-pe-alb că Alin nu colaborează cu Sistemul?

Nu cred că e de competența mea să fac o judecată de valoare (morală) pe marginea statutului social (de divorțat și fără venit constant) al împricinatului. Dar nu se poate să nu te gîndești dacă nu cumva și-a făcut-o cu mînuța lui. Dacă altul era caracterul și conduita, Alin ar fi meritat mila aproapelui. Cîtă vreme are însă un tupeu gîrlă; atît timp cît nu se pocăiește de toate înjurăturile, batjocoririle, denigrările, impolitețile și cîte și mai cîte, să nu se aștepte la ajutor din partea celor ofensați. De ce nu-i sar în ajutor (financiar-material) cei pe care-i promovează și elogiază vădit?!?

Revenind la Vindecător, vreau să spun că gustul amar generat de această turnură surprinzătoare față de Papagal e unul persistent… Unde vede el la AC dispută de idei? Care sunt acelea, înafara unora delirant maniacale? Mai degrabă văd refulări și vendete decît idei în dezbatere. Nu poți numi însăilarea de articole sau de titluri de articole ale altora, sau republicarea unor articole proprii din anii precedenți, valoare publicistică.

Spre final Răzvan face o eroare impardonabilă prin „Pledând pentru disputa de idei şi nu pentru atacul la persoană, este contestat de unii şi admirat de alţii.” Dacă nu Alin Cristea recurge la machiavelicul atac la persoană, atunci cine?!? Chiar așa am ajuns să numim răul bine și invers? Poate ne face cinve inventarul tuturor atacurilor la persoană publicate pe RoEvanghelica sau România Evanghelică din ultimi doi-trei ani, ca să ne lămurim cîtă dreptate are Răzvan. Să credem că pînă și Cristian a ajuns un admirator a lui Alin?!?

„Rămîne de văzut” , ca să citez din finalul articolului Vindecătorului, ce ne va oferi viitorul! 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.