Pe foc cu clasamentele

Nu știu exact cine le-a conceput, dar clasamentele (mai ales în sportul alb, cum mai e numit tenisul)  sunt cu două tăișuri gen: binecuvîntare- blestem.

Accentul, în cele de mai jos, va fi pus pe a doua parte a binomului „b-b”. 🙂

Cum să  nu le pui pe jar clasamentele cînd locul 146 (spre exemplu)  bate locul 2 din WTA? Cînd Muray și Djukovic, marii absenți ai US Open-ului 2017 au fost bătuți nu de mult de cvasi anonimi de pe locuri mult inferioare? Cum să nu  dai cu topurile de pămînt cînd pe parta fetelor situația  e mult mai dramatică? O Kerber, o Konta, o Wozniacky  (ce nume danez pur sînge! 🙂 ), ca să enumăr doar cîteva cazuri, sunt surclasate de fete plasate mult la vale în clasamentul WTA.

Cînd ai un ghid oarecare al valorilor, ai niște așteptări. Scontezi pe ceva, pe cineva. Mai ales dacă și pariezi la diverse case de pariuri. Nu că eu aș fi unul, ferească Dumnezeu! Dar logica mizei se justifică cînd ai în față un clasament.

De ce să-ți pui în pioneze coronarele, ca în cazul Simonei, în mod inutil?

Cred că anul acesta constănțeanca a atins pragul de sus al labilității emoționale în momentele cheie ale unor mari turnee. Cahill și mai nou Pavel, vor trebui să lucreze intens cu Halep la capitolul psihic. Altfel truda și talentul se vor înneca la mal, adică în momentele cheie.

Așadar pentru o vreme n-am să mai dau crezare top-urilor. Pînă se stabilizează lucrurile… 🙂

 

P.S.

Apropos de clasamante și valori: ce ziceți de acest scor de forfait aplicat Italiei de către Spania? Și cînd te gîndești că „cizmarii” peninsulari sunt foști campioni mondiali de PATRU ori!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.