Oh, acum se leagă cheagul!

Cînd am urmărit (cu o oarecare surprindere, de ce să nu recunosc?!?) lucrările Convenției anuale a Asociației Bisericilor Baptiste Române din SUA și Canada, ceva mi-a tulburat lăuntrul: prezența la pupitrul vorbitorilor a unor „netăiați împrejur”. Ca să folosesc un termen consacrat, să zic așa… 🙂

Printre aceștia s-a numărat și „NAȘUL”. Da! „NAȘUL TV”, alias Radu Moraru.

Ce căuta NAȘUL la Convenție? Dar mai ales cine a decis să fie invitat? Și de ce? Ne poate ajuta să aflăm răspunsurile la aceste întrebări legitime, și la multe altele Președintele Aociației, cel care se afla în primele rînduri în auditorium-ul din San Francisco? Căci bănuiesc nu gazda Convenției și-a permis să-l invite pe NAȘUL la un astfel de eveniment fără acordul (fie el și tacit) al Președintelui Asociației.

Dacă veți urmări intervenția lui Radu Moraru la acel miting baptist, veți putea subînțelege de ce a fost el invitat. Mai ales prin prisma a ceea ce avea să se întîmple cu NAȘUL în luna aceasta, în octombrie. Adică destituirea lui Radu Moraru din toate funcțiile deținute la acea televiziune al cărei nume are o vădită rezonanță italiană:NAȘUL. Cine a urmărit serialul italian La Piovra la TVR de acu cîteva decenii, va face imediat click.

Consiliul de Administrație al TV NAȘUL l-a prins pe Radu Moraru cu mîța-n sac! Adică cu zeci de mii de euro deturnați din punga instituției audio-vizuale spre cea a măicuței lui. Asta dacă e să dăm crezare informațiilor din presă puse la dispoziție de actualul șef interimar, un alt Moraru. Paul Alexandru Moraru, căci acesta e noul boss, nu are nici o legătură de rudenie cu celălalt Moraru. E doar o simplă coincidență de nume!

Și că NAȘUL a vrut să puște doi iepuri evanghelici (adică și Convenția Baptistă de la SanFrancisco, California dar și cea Penticostală de la Phoenix, Arizona) dintr-un glonț (adică o singură vizită în SUA) iarăși este sugestiv.

Ce căuta NAȘUL de Radu Moraru la aceste două festivități evanghelice, el care nu le are nici în clin , dar nici în mînecă cu pocăința?!?

Prin prisma destituirii lui din drepturile de la NAȘUL TV, lăsăm pe cititori să tragă concluziile!

Căci poate acum se leagă cheagul!

 

P.S.

Adică nu este permisă la Convenția Baptistă prezentarea cărții autobiografice a unui dezident de neclintit („O Cetate de necucerit” de Nicolae Rădoi) dar îi este oferit microfonul unui infractor. Curat murdar! 😦

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s