Darul darurilor

Darurile izvorăsc din grație, pe cînd premiile/răsplătirile au la bază meritele.

Există pentru ambele entități de mai sus ierarhii, clasamente. Acestea din urmă au la baza criteriului de selecție valorea mai mare sau mai mică, valoare care de multe ori poate fi subiectivă.

Nu doar că prin trecerea timpului valoarea se schimbă funcție de modă, dar ea și scade prin uzura morală cel puțin, dacă nu și prin cea fizică. Asta face timpul…

Există însă o dimensiune a realității atemporale și infinite spațial, realitate care deocamdată ne scapă comprehensiunii, unde valorile nu se alterează. Aici taxonomiile, clasamentele rămîn aceleași.

Se spune despre Creatorul că are multe, dacă nu chiar infinite calități pozitive. Că este Regele regilor, Domnul domnilor, Preotul preoților, Medicul medicilor, Păstorul păstorilor, Învățătorul învățătorilor, Judecătorul judecătorilor și multe altele. Altfel spus Isus Christos are toate prerogativele la superlativ, glorie conferită de Tatăl.

Dar toate cele de mai sus Mîntuitorul le-a „cîștigat” după ce s-a dăruit. Avea Bocăneală Liviu (pe versurile lui Cristi Holerga) un „șlagăr” cu ceva vreme înainte: „Iubind te dăruiești cu tot ce-ți aparține”.

Dacă cuiva I se potrivește perfect această declarație, Acela e unul singur: Odrasla, Pruncul, Vlăstarul. Lipsa de reținere, absența rezervelor în dăruirea de Sine începînd la Bethlehem și culminînd pe Căpățînă, se aplică doar Mielului.

Așa se face că de Crăciun putem afirma fără nici o ezitare că El este Darul darurilor de care putem (sau nu) să ne lăsăm surprinși!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s