Carmen de… bizeată

Bizea, bezea, „aceeași Mărie cu altă pălărie.”

Dar cu bezeaua lucrurile stau puțin altfel datorită dublei semantici. Ne-a fost puțin greu în a ne focaliza sau pe prăjitura gonflantă ca urmare a bătutului (de albuș de ou) sau pe acel sens simbolic al sărutului transmis de falangele mîinii spre o anume persoană.

Pînă la urmă am ales bizeaua ca sărut șmecheresc. Un fel de „Pa și pusi” făcut adesea de șmecherașii politicii pesedisto-dîmbovițene românilor lesne crezători, luați și de fraieri.

Aruncînd o fugace privire retrospectivă asupra actualului Ministru de Interne, Carmen Dan, nu putem să nu inventariem cîteva gesturi șmecheroide, dacă ne e permis termenul.

Preocuparea pentru acest personaj nu e nici pe departe expresia unei atitudini misogine față de persoanele politice din actuala majoritate parlamentară sau guvernamentală. Sunt femei de și cu caracter, dar parcă la PSD s-au adunat buluc „una și una” avîndu-le pe Viorica și Olguța drept purtătoare de drapel ale incompetenței impostoare.

Carmen, săraca, nu e prea departe de duetul de mai-sus.

Să ne amintim de „bomba” de săpun cînd cu descoperirea microfonului din priză, dispozitiv pus aiurea în tramvai, cică („Vezi Doamne!”) să o spioneze pe madam Carmen. Ce s-a ales de anchetă? Cum stau în adevăr lucrurile? Pauză…

Apoi să nu uităm că recent, după „doborîrea” lui Kovesi de la DNA, Carmen cea iute săritoare pe scara funcțiilor publice într-un interval (destul de-sic!) record, de la secretară de școală la Videle, rapid la Universitatea „fantomă” Ecologică și apoi la Academia de Poliție; Carmen deci s-a băgat iar în seamă cînd a dispus (cred că la ordinele răzbunătoarte ale lui Dragne) neacordarea protecției SPP celei care i-o ceruse, adică Laura Codruța Kovesi. N-a fost să fie SPP ci Jandarmeria. Și uite așa Carmen drăguța ne-a arătat mușchii…

Îi moare bărbatul relativ recent. Secretomanie în toată regula, fapt ce ne ispitește să credem că a fost mare embargo pe prezența paparazzo-lor.Nu tu bocet, nu tu priveghi la catafalc, nu tu ceremonie după datina străbună. Nimic, dar absolut nimic! De ce? Care au fost rezultatele  necropsiei avînd în vedere moartea suspectă a soțului lui Carmen Daniela Dan? Că doar ni s-a promis! Cu cît enigma asupra acestui deces se va prelungi, cu atît va fi mai greu de stopat imaginația pe marginea lui. Un fel de reeditare a cazului Elodia în varianta teleormăneană.

E cert de acum! De cînd cu Carmen la timonă, jandarmii sunt hiper activi cu demonstranții anti-PSD. Dacă la început erau cîteva semene timide de pactizare tacită a celor îmbrăcați în bleu închis cu demonstranții anti corupție, anti PSD, anti tot ce e putred în România, acum lucrurile intră „în trombă cu aplombă”. Asta chiar dacă Carmen cea blajină ne-a spus că ea nu dă ordine ce și cum să procedeze jandarmii la demonstrații. Cine o mai crede?!?

Și ca să nu lipsească cireașa de pe coliva acestei mortăciuni politice, iată și ultima perlă a ministerului condus de către aghitantul lui Dragnea. Suspendarea permisului de conducere,confiscarea plăcuțelor de la Audi lui Răzvan Ștefănescu (românul ce lucrează în Suedia , și care drept revoltă împotriva PSD și pus o M- – –PSD) și întocmirea unui dosar penal sunt doar cîțiva din colțișorii cariați moral ai lui Carmen.

De fapt nu ar trebuie să ne mire gestul atîta vreme cît jandarmii l-au căutat și pe ardeleanul care și-a tuns tarlaua cu aceeași obscenă formulă anti-PSD vizibilă și din avion. Numai că acestuia din urmă subalternii lui Carmen Dan nu prea au avut ce să-i facă. Tipul le-a spus clar că nu modifică nimic pînă la toamnă, la recoltare.

Căci doar toamna se numără bobocii lui Carmen bizeata… 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s