PSD-ALDE: Statul multi-geometric

Sincer să fiu, dintotdeauna mi-au plăcut științele exacte. După chimia organică (la liceu), pe locul doi s-a situat Geometria (la gimnaziu). De Analiză Matematică ,mai puțin. De Teoria Probabilităților, cu atît mai puțin. La Trigonometrie, tabula rasa.

Revenind la Geometrie, dacă e să o subdivid ca preferințe, cea Plană mi-a fost mai dragă comparativ cu cea în Spațiu.

Virînd de la aceste amintiri ușor nostalgice spre prezentul politic, nu pot să nu-mi rețin amuzamentul pe marginea noilor sintagme folosite obsesiv de către actuala coaliție guvernamentală și parlamentară. Căci la alianța anorganică PSD-ALDE mă refer. Liderilor acestor două formațiuni le place foarte mult geometria plană. Nu de alta dar au o fixație pe paralelism.

Statul paralel in sus, statul paralel în jos, numai de paralelism vorbesc. Și cînd mă gîndesc că sunt complet paraleli cu realitatea, nu cu Realitatea TV care mimează (dar nu ține) o anume echidistanță editorială, ci cu realitatea „șobolanilor” interni si diasporeni, cum i-a numit plastic Liviu Dragnea pe unii români.

De fapt adevăratul stat (paralel) în stat e PSD-ALDE cu tot ce ține de această infamă adunătură politică. Ei (guvernanții si parlamentarii majorității) nu sunt doar paraleli, dar uneori sunt și tangenți la și cu viața de zi-cu-zi a românilor. Asta atunci cînd se ating de fondurile alocate a tot ce nu e „dintre ai noștri”: președintie, servicii, primari ai Opoziției. Prin tangențiere, totul devine decorativ.

PSD (mai ales), prin intermediul a două televiziuni securistoide (prin excelență), uneori are functia unei (bi)secante ce tinde să despartă. A se vedea încercarea de separare a românilor ce doreau sa participe la mitingul Diasporei românești din  10 August 2018 de la București. Fostului PSD-ist travestit în mare șef al diasporenilor , a cam întors-o ca la Ploiești cînd cu „Uite miting, nu e miting”. Noroc că nu i-a mers.

Paralel, tangent, secant… Ce mai e?

Sau ce nu mai e PSD-ALDE?

Ah, da! Era să uit. Mai e și obtuz. Într-atîta că din cauza obloanelor imposturii nu mai vede în josul apei. Mărire de salarii. Sporire de pensii speciale. Majorări de pensii anormale. Toate din ce bani? Lipsa orizontului financiar (cu Vîlcov la compas) face din PSD un partid mai mult decit obtuz.

Dacă PSD o va ține tot așa, va deveni punctiform. E vorba doar de timp…

(că) Cam atît…

 

 

P.S.

În mare, articolul a fost gîndit înaintea acelei Vineri noaptea ce va rămîne de pomină datorită „jandarmineriadei” criminale de obîrșie kaghebisto-securitsto-dîmbovițene. Poate, că după ce se vor mai limpezi și definitiva (sperăm!) anchetele Parchetului General și ale parchetelor militare pe marginea odioasei intervenții Dragnisto-Danisto-securisto-teleormănene, vom mai reflecta cu voce tare pe blog.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s