Cine sunt misogini și/sau misogine?

Da, nu am greșit: misogini și/sau misogine!

Dacă DEX-ul astfel („MISOGÍN, -Ă, misogini, -e, s. m.adj. 1. (Persoană) care are aversiune sau dispreț față de femei. 2. Adj. Care manifestă aversiune sau dispreț față de femei. [Var.misoghin, -ă s. m.adj.] – Din fr. misogyne, germ. Misogyn.) definește raportarea la femei, atunci chiar și femeile pot fi misogine. E paradoxal, e chiar aberant, dar sunt cazuri reale care confirmă această afirmație.

Din multiplele categorii de misogini/misogine, cea a politicienilor e pe creastă, adică e de o acută actualitate. Să ne gîndim doar la două contexte politice în care se practică misoginismul: cel dîmbovițean respectiv cel american.

Căci cum altfel s-ar numi manipularea pînă la suprimarea conștiinței multelor femei din PSD de către Dragnea și acoliții lui?

Sau ce alt sinonim am putea găsi pentru manipularea femeilor (în frunte cu Christine Ford) de către politicienii din Partidul Democrat american în strofocarea lor de a zădărnicii (căci de blocat nu poate fi vorba) judecătorului Brett Kavanagh la Curtea Supremă?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s