„Salvatori” anexați comunismului- din Anexa Complementară (2)

Iată că au trecut exact 2 luni de cînd nu ne-am aplecat asupra „Cetății de necucerit” a fratelui Nicolae Rădoi!

Din nefericire au fost două rînduri de Duminica Floriilor, două Duminici a (celebrării) Învierii, două Duminica Tomii… De parcă n-ar fi „Un singur Domn, o singură credință, un singur botez”! 😦  Trist…

Dar să revenim la „oile noastre”, adică la cartea autobiografică a fratelui Nicole Rădoi, cea intitulată „O cetate de necucerit”.

Aminteam în ultimul episod despre lungimea hiperextinsă a capitolului ”Anexă complementară”. Un fapt ce ne-a obligat la fragmentarea lui.

Am încheiat precedentul episod cu nota dureroasă a flirtării spirituale a lui Iosif Țon cu dumnezeii străini. Zdrobitor de dureros… 😦

Ca și cum nu ar fi fost suficient de încărcată atmosfera, mai vine și PROFESORUL” (numele conspirativ a lui Talpoș (atenție: nu Taloș!!!) Vasile, fostul director al Seminarului Teologic Baptist din București.

Interesant sau nu, dar IRISUL baptist din Cluj a dat pe bandă rulantă cam mulți informatori/turnători. A început cu Iulian Tătaru (care dup Iris a mers la Giulești-București), a urmat reprimirea lui Iosif Țon în 1967 (care după escala Ploiști a dbarcat la Emanuel-Oradea), după care a venit „PROFESORUL” din Bocșa Sălajului, adică Talpoș Vasile (care l-a expediat pe Tanc Aurel de la Turdala Oradea, pentru a fi temporar păstor la Turda-un scurt intermezzo înainte de a merge ca popă la București respectiv profesor la Seminar); după un Vasile (Talpoș) a urmat un alt Vasile (Vădan- vorba lui Oroszegy) alias DECEBAL; iar după Vădan și Decembrie 89 , la Iris-Cluj a urmat ceva greu de definit. Deocamdată… 😦 Nu cred că a mai fost vre-o biserică baptistă să fi dat atîtea celebrități securistoide pe cap de membru de biserică!

În „Vasile Talpoș „salvează” Biserica Baptistă din Iris-Cluj ” ne este oferit un crîmpei din zbuciumata realție Codreanu Iosif (unchiul lui Barthimeu) cu Talpoș Vasile. Și cînd mă gîndesc că fratele mai mare al tatălui meu împreună cu alți cîțiva membrii de bază ai Bisericii IRIS s-au luptat pentru a-l aduce pe viitorul turnător la Secu ca păstor, imediat dup absolvirea Seminarului, în 1970… Asta e cînd ești (prea) naiv și nu întrebi pe Domnul. Sau mai pe șleau spus ”Te încrezi în om!”. Nu Talpoș a salvat Irisul de demolarea părții extinse a clădirii Adunării, ci Domnul prin oamenii lui de sacrificiu. Ca cioban plătit căruia nu-i pasă de oi cînd vine lupul (securisto-comunist), Vasile Talpoș s-a internat (fictiv?!?) la Psihiatrie!!! Adică la ivirea pericolului a dat bir cu fugiții, că poate și-a zis: ”E mai bine decît să-mi bag capul în nisip, ca struțul!”

Și cum „așchia”  Talpoș nu poate sări decît din „butucul” Bunaciu, iată-l pe formatorul de informatori pe bandă rulantă, alias Ioan Bunaciu pe lista „salvatorilor”! Vezi subcapitolul „Ioan Bunaciu „salvează” Seminarul Baptist” . După ce a trecut fugitiv pe la Biserica Baptistă Mănăștur din Cluj (o altă pepinieră de securistozi-informatori: Ioan Dan, Hușanu Mihai, Paul Bărbătei și alți cîțiva), Bunaciu s-a refugiat în Capitală, mai exact la Biserica din Ferentari. Bunaciu, în celebra-i artă a escamotării, și-a recunoscut colaborarea cu Securitatea, dar a circumstanțiat-o. Mai exact a făcut-o cu scopul „salvării” Seminarului Baptist. Vai Doamne! Parcă el ar fi dumnezeu ce salvează! 😦

Nicolae Rădoi vine mai apoi cu ceva inedit. Mai exact Am o propunere pentru cei ce iubesc partidul Hillerist”. Atenție la citirea corectă! Un banal „t” poate schimba radical semantica, nuanța partidului! 🙂 Fratele Lae are două duble dorințe, ca înverșunat „dreptist” ce este. Să nu audă de PCR și de urmașul acestuia, adică de PSD! E prima! Iar a doua: să nu mai audă de democrații americani și nici de hoțomanca de Hillary Clinton!

După care ciobanul de Rădoi , într-o perfectă armonie cu subcapitolul de mai-sus, ne aduce o notă lirică prin poezia „Remușcarea lui Iuda” de Ionel Bolea.

Lectură edificatoare vă dorim!

 

Vasile Talpoș „salvează” Biserica Baptistă din Iris-Cluj

Pe la începutul anilor 1970 Vasile Talpoș era păstor al Bisericii Baptiste din Iris, Cluj. Clădirea Bisericii era foarte mică, și numărul tot mai mare de membri impunea mărirea localului de închinare. Autoritățile locale refuzau să dea aprobare cererii de mărire a locașului de cult. Frații din Comitetul Bisericii au discutat și au hotărât să extindă clădirea Bisericii fără aprobare, având în vedere că unul din Comitet cunoștea pe un securist local care, primind o atenție de la Biserică i-a sfătuit pe cei din Comitet să ridice clădirea repede și dacă o termină înainte ca autoritățile să prindă de veste, nu mai este nimic de făcut. Înarmați cu acest sfat, credincioșii Bisericii Baptiste din Iris au trecut la construcție. Când erau aproape de terminare s-au trezit cu autoritățile la fața locului. Au fost impuse amenzi grase și frații răspunzători de lucrare puși în urmărire penală pentru a fi băgați în închisoare.

Fratele Codreanu, cel care contactase iniţial pe securistul ce le-a spus cum să procedeze, s-a dus înapoi la acesta și s-a plâns de venalitatea lui, din moment ce luase bani pentru a proteja pe credincioși, și în același timp i-a turnat la autorități, rezultatul fiind că acei credincioși erau acum puși sub urmărire penală. Surpriza fratelui nostru Codreanu a fost foarte mare când securistul i-a comunicat:

„Domnule, eu v-am sfătuit cum să procedați și am păstrat secretul lucrurilor ce mi le-ați spus, dar din moment ce păstorul vostru v-a turnat la autorități și la organele de Securitate, nu s-a mai putut face nimic. Dacă nu era trădarea păstorului vostru eu aș fi putut ține lucrurile sub capac. Acum, cariera mea este în pericol, deoarece păstorul vostru a divulgat numele meu organelor superioare făcându-mă vinovat de lucrarea ce ați făcut-o”.

Deznodământul evenimentelor de la Iris:

Fratele Codreanu a murit la scurtă vreme de inimă grea, înțelegând că păstorul lor i-a trădat și i-a dat pe mâna persecutorilor. Durerea lui a fost foarte mare. Nu și-a închipuit că păstorul lor, pe care frații din Comitet l-au iubit și l-au ajutat și cu care s-au consultat cum să procedeze pentru a mări localul Bisericii a putut să procedeze la fel ca Iuda și să îi trădeze.

Securistul ce a dat sfat credincioșilor cum să procedeze cu noua construcție a fost presat de autorități să colaboreze și să nege aprobarea pe care o dăduse celor din Comitet, ca în felul acesta, autoritățile să aibă motiv să dărâme clădirea nouă. Văzând că nu este de acord cu propunerea,

-pag.243-

autoritățile au renunțat la distrugerea clădirii, știind că securistul ce i-a ajutat pe credincioși putea aduce o mărturie incriminatorie, dar l-au băgat pe acesta la închisoare! Realitatea este că un securist s-a dovedit mai integru decât păstorul Bisericii Baptiste din Iris, păstor care și-a trădat frații și l-a trădat și pe binefăcătorul credincioșilor baptiști care lucra la Securitate și i-a asistat cu sfatul lui!

Vasile Talpoș, păstorul trădător, din cauza căruia frații au avut de suferit (unul a murit de întristare, ceilalți au fost amendați și și-au pierdut încrederea unii în alții) și un securist a fost băgat la închisoare, a fost promovat în anii următori în funcții de conducere la București și i s-a oferit posibilitatea de a face studii în străinătate unde urma să facă aceeași muncă pentru Securitate pe care o făcuse și în România! Și el a fost un „salvator” al credincioșilor baptiști! Astăzi se laudă că în timpul când a fost păstor la Iris, Biserica a construit extinderea fără aprobarea autorităților și datorită lui noua construcție a Bisericii Baptiste din Iris nu a fost dărâmată!

Ioan Bunaciu „salvează” Seminarul Baptist

După schimbarea de regim din 1989 au început să apară întrebări cu privire la cei care au colaborat cu Guvernul defunct. S-au auzit voci care cereau demiterea lor din funcții, imediat, și disciplinarea lor, având în vedere colaborarea lor cu Guvernul ce și-a propus eliminarea religiei din România. Confruntat cu o serie de întrebări cu privire la colaborarea sa cu Securitatea română, domnul Ioan Bunaciu, fost director al Seminarului Baptist din București pentru o lungă perioadă sub comunști, și-a făcut un titlu de onoare din colaborarea lui cu aceștia. În discuțiile sale de după 1989 cu semniariștii el se lăuda că și-a adus contribuția la salvarea Cultului Baptist din România. Cum? Când Securitatea i-a comunicat că funcționarea Seminarului depinde de colaborarea sa și de acceptarea printre studenți a unor agenți comuniști, domnul Bunaciu a acceptat propunerile lor fără rezerve. Astfel, în fiecare an școlar din cei patru seminariști admiși la Seminarul Baptist unul era un securist. De lucrul acesta știa, pe lângă Securitate și Departamentul Cultelor, directorul Seminarului și șeful Cultului Baptist.

Întrebat dacă are mustrări de conștiință pentru faptul că a admis securiști în Seminar și apoi aceștia au fost promovați ca păstori în Bisericile Baptiste, Bunaciu a râs bine și a spus că datorită faptului că a acceptat acele ingerințe ale Securității, Seminarul a funcționat mai departe și a putut produce păstori. Confruntat cu observația că a

-pag.244-

distrus un sfert din lucrarea Bisericilor Baptiste cu acea politică ce a pus la cârma Bisericilor agenți ai Securității, el a susținut că acceptând colaborarea propusă a salvat trei sferturi din lucrare. Apoi a adăugat, că de fapt securiștii ajunși păstori au fost cei mai competenți, și au obținut cel mai mare succes în lucrarea lui Dumnezeu, având Biserici puternice și făcând o lucrare admirată de toți ceilalți păstori!

Bunaciu nu are mustrări de contiință! Și cum ar avea, din moment ce consideră pe securiștii pe care i-a instruit că au succes în lucrarea lui Dumnezeu? Ceea ce lasă deschise numai două posibilități:

1. Fie el însuși a fost un securist care și-a făcut conștiincios misiunea

2. Fie a ajuns atât de pervertit încât Dumnezeu l-a lăsat în voia minții lui blestemate și astfel a ajuns să numească binele rău și răul bine și să creadă în acuratețea judecăților sale de valoare.

Procesând astfel de informații te întrebi dacă acel seminar și-a justificat prezența la vremea aceea, sau dacă și-o justifică la ora actuală, știind că aceiași lupi în piele de oaie se perindă pe la catedrele sale.

Am o propunere pentru cei ce iubesc partidul Hillerist

Dacă este vorba de domeniul politic, față de România am avut două dorințe mari: să cadă comunismul, iar după căderea acestuia să se prăbușească PSD-ul, așchia partidului comunist ce a adoptat o față umană pentru a înșela pe alegători. PSD-ul este mânat din umbră de fosta Securitate și numai proștii pot crede în bunele intenții ale acestui partid, care a infiltrat și celelalte partide pentru a le deraia și a le discredita.

În SUA am avut de asemenea două dorințe mari. Să cadă partidul democraților, populat de socialiștii și demagogii americani, și să triumfe adevărul. Partidul Democrat sau Hillerist este o pacoste pentru America așa cum a fost hitlerismul pentru Germania. Necazul este că cetățenii germani au prins prea târziu adevărul, după ce țara le-a fost distrusă de naziști. Se pare că nimic nu îi poate scoate din prostie pe alegătorii americani decât un duș rece prin venirea la putere a socialiștilor!

Mă tem că și America este populată cu mulți naivi care cred propaganda Hilleristă și votează ca oile ce se duc buluc după una căpiată. Cunosc cazuri de oameni ai căror părinți au fugit din România pentru a scăpa de socialism, iar ei aici s-au decis să voteze pentru socialism! Să clarificăm lucrurile:

Partidul Hillerist sau Democrat luptă împotriva lui Dumnezeu și a credinței. Asta pe de o parte voind să elimine libertatea religioasă

-pag.245-

din America, iar pe de altă parte activează intens pentru promovarea perversiunilor de tot felul, mai ales a celor ce s-au impus la Sodoma. Astfel s-a ajuns la situația în care creștinii sunt ridiculizați și sodomiții lăudați. Cine poate vota pentru un asemenea partid, dacă mai are cât de cât minte?

Partidul Hillerist susține masacrarea copiilor nenăscuți, astfel că aproape un milion de copii sunt avortați anual în America, unii prin metoda sadică a nașterii parțiale după care copilul este dezmembrat și omorât în chinuri groaznice! Ce creștin poate vota pentru un asemenea partid? Numai cei ce nu mai au conștiință și nu le pasă de uciderea celor mai vinovați membrii ai societății!

Partidul Hillerist a corupt instituțiile Americii care au avut o reputație de imparțialitate, așa cum a fost FBI. Astăzi, conducerea FBI- ului este subjugată intereselor Hilleriste iar Departamentul Justiției face jocul aceleiași persoane odioase ce a vândut țara intereselor străine pentru avantaje financiare! Partidul Hillerist nu ascunde faptul că vrea să mărească impozitele cetățenilor, dar îi orbește pe cei proști susținând că va incrementa doar impozitele celor bogați. Exact același lucru l-a spus și Obama când l-au vota aceeași nesocotiți, dar în realitate a mărit impozitele tuturor cetățenilor ce plătesc taxe (că pe a celor ce nu plătesc nu a avut cum să le mărească!). Nesocotiții votează cu cei care promit mai mult prostimii! N-au învățat nimic din cei opt ani de degradare economică adusă de Obama. Mărirea taxelor nu face altceva decât să submineze hărnicia celor conștiincioși, care se văd obligați să renunțe la roadele muncii lor în favoarea celor leneși.

Le propun tuturor celor ce cred promisiunile Hilleriste și s-au hotărât să îi dea votul să se mute repede în Cuba. Acolo vor avea imediat condițiile pe care le visează în cazul în care cea mai coruptă politiciană din istoria Americii pune mâna pe putere. Acolo au deja un stat polițienesc, o camarilă coruptă ce domină scena politică și mase mari de oameni sărăciți care se bucură de succesele tot mai mari ale socialismului! Le cumpărăm noi biletul de avion one way!

                                                    Remuşcarea lui Iuda

                                                                           de Ionel Bolea

                                             Treizeci de arginţi! „Îi voi avea acuma

                                             Să ştiu că va crăpa şi soarele şi luna,

-pag.246-

                                            Treizeci de arginţi! Oh, bani frumoşi,

                                             Mă vor slăvi popoarele şi neamuri şi strămoşi,

                                           – Îmi voi zidi castele, îmi voi crea palate,

                                            Nu vreau să fiu apostol, nu vreau din ceruri parte,

                                           – Îmi voi croi prin lume o cale de beţie

                                               De pofte, – dar pe Isus îl vând, ce-o fi să fie” –

                                               Treizeci de arginţi! – atât Iuda primise –

                                               Pentru Hristos, ce-n lume să mântuie venise.

                                               Treizeci de arginţi! Un Fiu de Dumnezeu!?

                                              Ah, Iudo, blestemul, se’ncuibă’n trupul tău

                                                Acesta-ţi este rolul? Aceasta ţi-e menirea?

                                              – Dar El fusese vrednic întreagă omenirea,

                                               Întreg pământul mare şi ape şi cu flori

                                             Şi îngerii din ceruri şi îngerii din nori,

                                            Noi nu-I cunoaştem preţul şi nu-l vom şti în veci,

                                            Vândutu-L’ai tu, Iudo, pentru bani treizeci.

                                             Dar vântul bate aprig, prin iarbă şi prin floare

                                             Şi, sufletul lui Iuda se zbate’n remuşcare.

                                             Şi’ndreaptă aidoma paşii, prin câmp misterios…

                                             Dar Florile s’ascund, şi-i strigă „ticălos!”

                                            Izvoarele în murmur şi apele în şoaptă

                                           Îi strigă: „Vânzătorul, viaţa ta e moartă!”

                                          Cu ochii mari şi ţintă’n orbită’ncremeniţi,

                                          Îşi vede a lui umbră cum numără arginţi.

                                         Fiorul grozăviei ca fulgeru-i străbate

                                         Prin inimă, prin creier, şi fuge mai departe

                                         Pe drumuri rătăcite, prin stânci întunecoase

                                         Şi plânge’n întuneric şi-şi blastămă a lui oase…

                                          „Primiţi-vă arginţii ’napoi voi oameni mari

                                          De ce s’aduc eu jertfă „un Miel” pe-al Său altar?

                                         De ce să fiu tâlharul ce bate primul cui

                                        În inima şi’n trupul Nazarineanului?

                                        Vă dau mai mult! Primiţi-i!… şi, daţi-mi ce v-am dat!

                                       – O, Doamne fă-mi Tu voia, în veci fii lăudat.”

                                         Iuda cerea pe Isus, de la dregători 

                                         Dar El cu crucea’n spate spre moarte-i călător…

                                         În hohote de plânset şi’n zbucium tremurânde

                                         Le-aruncă jos arginţii şi fuge şi s’ascunde

                                        Ar vrea să se despice, pământul să-l înghită

                                         Iar vulturii să-i scoată, lumina din orbite

                                         Şi fuge, rătăceşte, cu talpa sângerând

                                        Iar haina de pe dânsul îi cade rând pe rând

                                                              -pag. 247-

                                       Îşi prinde brâul grabnic cu mâinile-i de fier,

                                      Şi după-un timp pluteşte între pământ şi cer!

    Pot creștinii vota pentru Hillary Clinton?

Da, pot, dacă pentru aceștia contează promisiunile ei de înmulțire a progrDa, pot, dacă pentru aceștia contează promisiunile ei de înmulțire a programelor sociale, dar nu contează faptul că este coruptă, o mincinoasă patologică asemenea soțului ei.

Pot, dacă au uitat în mod intenționat crimele făcute de țările socialiste timp de câteva decenii când socialismul și-a arătat fața adevărată în Rusia, România, China, Cuba, Campucia… Hillary Clinton este o susținătoare a socialismului. Nu pot pricepe cum unii români au uitat persecuțiile și umilințele îndurate de poporul român datorită sistemului socialist și sunt gata să dea votul lor susținătorilor socialismului, care sunt în același timp cei ce restrâng drepturile religioase ale închinătorilor adevărați!

Pot, dacă pentru aceștia activismul ei în favoarea homosexualilor și a altor pervertiți și sclintiți nu contează ca o urâciune așa cum e înaintea lui Dumnezeu. „Creștinii” care votează pentru Hillary Clinton nu mai dau nimic pe Biblie, Cuvântul adevărat al Dumnezeului veșnic, ci dau mai mult pe promisiunile mincinoase ale unei politiciene despre care se știe că este venală, coruptă, stricată, vândută să facă rău, asemenea Izabelei. „Au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună…”

Pot, dacă nu le pasă că Hillary Clinton a vândut interesele națiunii americane pentru banii musulmanilor, cu care și-a umflat cuferele și datorită cărora promovează o politică ce încurajează terorismul islamic.

Pot, dacă sunt în consonanță cu poziția ei pro-abortion, datorită căreia aproximativ un milion de copii sunt avortați anual în Statele Unite! Cei ce o votează au mâinile mânjite cu acest sânge nevinovat, pentru care Dumnezeu va pedepsi țara, pedeapsă pe care o vor împărtăși toți acomplicii ei, toți cei care o susțin.

Pot, dacă vor să simtă mânia lui Dumnezeu ce se descoperă împotriva oricărei necinstiri ce I se aduce de politicienii americani democrați ce promovează avortul, homosexualitatea, perversiunile, etc. Cu ei se împlinește cuvântul ce spune că măcar că știu că cei ce fac aceste lucruri sunt vrednici de moarte, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei care le săvârșesc.

Pot creștinii vota pentru Hillary Clinton? Cei cu adevărat creștini nu pot.

O viață de om așa cum a fost – parafrazându-l pe Iorga

Prietenii fratelui Rădoi Nicolae au depus o muncă titanică înregistrând o serie de clipuri în care acesta își povestește viața dar face și o istorie a timpurilor în care a luptat pentru libertate religioasă în România.

Trădătorii 1 https://www.youtube.com/watch?v=qosCUSF_AIY

Trădătorii 2 https://www.youtube.com/watch?v=vAGErD1U1EY

Trădătorii 3 https://www.youtube.com/watch?v=PRLbQZMRdEM

Trădătorii 4 https://www.youtube.com/watch?v=mKzlq1k2EKs

Cazul Traian Bogdan https://www.youtube.com/watch?v=qyyBDpDXtjI

Casa arsă și Vindecarea de febra tifoidă https://www.youtube.com/watch?v=sgk9WXOoxvA

Rădoi – Luptele din Caransebeș 1978 https://www.youtube.com/watch?v=MhYdClUNNts

Caransebeș 1978 Vineri seara – Duminică Botez https://www.youtube.com/watch?v=MzDGdz8g8HU

Arestarea – Procesul – Închisoarea https://www.youtube.com/watch?v=aL2INiXaWyQ

Ultimul Proces – Eliberarea https://www.youtube.com/watch?v=Orro7vou1nQ

Plecarea mea din România https://www.youtube.com/watch?v=C6pNfeXCZwU

Începuturile în America https://www.youtube.com/watch?v=WqClSpDJs5M

Viața în America 1 https://www.youtube.com/watch?v=T0s5dsKqPUI

Viața în America 2 https://www.youtube.com/watch?v=FT8rBxtiUyE

Caransebeș 1978 Iosif Ton și Nicolae Rădoi https://www.youtube.com/watch?v=cBJhav-2aR4

 

-va (mai) urma-

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.