De la Carmen la Theresa, pe invers!

Dintru început se impune o clarificare!

În cele ce urmează nu e vorba nici de Carmen de Bizet (zis și Geoges), dar nici de Theresa de Calcutta (zisă și Măicuța macedono-albaneză)!

E vorba doar de o simplă coincidență onomastică!

În cele de mai jos e vorba de o Carmen (Dan) și o Theresa (May) care se află într-o flagrantă contradicție antagonică (sic!- cum le plăceau comuniștilor să schimonosească logica elementară).

Carmen a noastră, de Teleorman, nu mai trebuie prezentată. Se recomandă singură în cel mai ignobil registru moral. Aici nu ne referim la seninătatea cu care a divorțat. Mai are pînă să-l depășească pe „Tări”-cinci-neveste. Nici la faptul că nu am văzut-o suferind sincer la moartea subită și suspectă a soțului ei.  La Carmen, mai degrabă e vorba de tupeul, insolența, mitocănia (sau dacă vrem din fiecare cîte puțin) cu care iese în agora mediei cu cîte un comunicat, precum cel mai recent, pe marginea obstinației de-a nu demisiona. Nu știm încă dacă Veorica V. Dăncilă o are pe lista neagră a Dragnea-fililor. Codrin-flașneta lui Dragnea, a fost evacuat. Anca Alexandrescu, ochiul și timpanul lui Liviu D., așișderea. De ce o mai ține Veorica pe Carmen, cea care de anul trecut, după 10 August 2018, trebuia să dispară de la MAI?!? Veorica riscă mult în variantă prelungirii șederii lui Carmen pe fotoliul ministerial!

Deci Carmen, după acel total ireverențios comunicat din 29 Mai 2019,  se încăpățînează să DEMISIONEZE! Deocamdată… E semn că PSD-ul vechi-și-nou, moare, dar nu se predă!

La polul opus, a doua mare doamnă după Maggie Thatcher, Theresa May, premierul britanic, de o induranță și verticalitate demnă de urmat, și-a anunțat în avans (!?!), pe 7 Iunie 2019, DEMISIA! Nu pentru că ar fi ordonat poliției britanice să intervină în forță împotriva unor demonstranți pașnici; nici pentru că ar fi pila nu-știu-cui de pe meleagurile Windsor-ului britanic; nici pe departe de așa ceva!

Theresa May, dacă va fi vie pe 7 Iunie 2019, își va depune mandatul de premier pe masa Reginei Regatului Unit. Nu pentru ascunderea informațiilor privitoare la Brexit (așa cum Carmen Dan refuză să predea stenogramele ordinelor date pe 10 August 2018). Nu pentru alte matraplazîcuri gen parolarea accesului diferențiat al cetățenilor britanici la mitingurile publice (așa cum a făcut Carmen la Tîrgoviște). Nimic din toate ceea ce ar fi impus legal depunerea demisiei, așa cum e în cazul lui Carmen Dan.

Spre deosebire (flagrantă) de Carmen, Theresa are onoare!

Nimeni nu-i cere tovarășei Carmen să fie o Maică Theresa (II)! E prea înalt reperul pentru teleormăneanca din Videle.

Dar e dezirabil ca Dan Carmen să ne dovedească un dram de bun-simț  și să demisioneze…

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s