Miracol sau întîmplare?

Incredibil? Da!

Supranatural? Cu siguranță!

Miraculos? Fără-ndoială!

S-a întîmplat ca o fetiță de doar cinci anișori să audă Vestea Bună și să facă click! Adică să-și predea viața Domnului. Și ca lucrurile să decurgă normal (în logica lui Dumnezeu), această plăpîndă și inocentă ființă n-a putut tăcea. Atunci cînd a fost invitată de vecinii ei (nemîntuiți), apologia ei creștină a pornit de la un lucrur aparent banal: rugăciunea dinaintea servirii mesei (mic dejun, prînz sau cină, nu mai contează). Ulterior, peste mulți ani, s-a dovedit ca acea rugăciune plină de o credință inocentă s-a dovedit a fi roditoare: gazdele adulte ale acelei firave făpturi, aveau să se convertească!

S-a întîmplat mai apoi ca eroina noastră, împreună cu larga ei familie (părinții și cei 6+1 copii- cine citește să înțeleagă!), să se mute din acel orășel provincial, într-o metropolă cu blazon.

Traseul educațonal și profesional al eroinei (devenită domnișoară) avea să fie unul distins. Într-atîta încît subalternii și superiorii o preferau pe ea, pentru caracterul și comportamentul ei aparte.

Și în fine , ca să ajungem la punctul culminant al prezentei depeșe, tînăra noastră personalitate a ajuns la cel mai important pas din viață (după cel al mîntuirii), și anume la cel conjugal.

Ehei, la acest moment avem de-a face cu un eveniment incredibil, supranatural,ba chiar miraculos!

În nevoia ei fundamentală de călăuzire providențială, tînăra noastră a făcut ceea ce pentru mulți poate fi considerat o nebunie.

Ca să fie sigură cu Dumnezeu îi va hărăzi un partener de viață potrivit, a postit 3 (trei) zile. Probabil că a fost postul Esterei. Și ca și cum nu ar fi fost neobișnuit pentru mulți din vremea aceea și cea de azi, tînăra noastră ,drept climax al nevoii de călăuzire, a făcut un deal cu Dumnezeu. Mai ceva ca patriarhul Iacov sau ca judecătorul Ghedeon. L-a provocat pe Dumnezeu la un test!

Iată ce și-a zis eroina (parafrazez): „Doamne, eu o să fac două bilețele cu DA și NU. Dacă de 7 (ȘAPTEEEEE!!!) ori va ieși DA, voi știi că tînărul credincios care mi-a cerut mîna e de la Tine. Dacă de (doar) 6 (ȘASE) ori va ieși DA și o dată NU, căsătoria noastră pică!”

Zis și făcut. Fata noastră a purces la această aventură, prin credință…

Și ce credeți, ce-a ieșit la sorți?

Invariabil de 7 (ȘAPTE) ori a ieșit DAAAAAA!!!!

Miracol sau întîmplare?!? Fiecare își poate răspunde sieși…

Despre cine e vorba?

Despre cineva care a fost, dar care acum s-a dus…

Despre cea dintîi roadă a dragostei dintre soții Șandru din Cîmpia Turzii, cei care ulterior s-au mutat la Cluj…

Despre cea mai mare dintre cei 6 (ȘASE) copii biologici ai soților Șandru , plus cea adoptată. Ca o paranteză: noi , clujenii, ne refeream la frații Șandru prin formula 6 +1. Cei curioși în a descifra această enigmă, îi pot contacta pe cei din familie (Delia, Mia & comp)…

Despre premianta din primele două cicluri școlare, care ulterior a urmat cursurile liceale pentru a deveni o asistentă medică distinsă…

Despre… nimeni alta decît fosta MONICA ZENN (fostă Șandru)… Fosta soție a lui Mihai Zenn, fosta mamă a celor patru copii, fosta soră a celor din „clanul” Șandru…

Spun fosta, deoarece necruțătorul COVID -19 (la fel ca pentru mulți dintre noi) a învins-o pe Monica la finalul lui Ianuarie a.c..

Monica Z. s-a dus unde COVID-ul nu are ce căuta; unde purtarea măștii (și aici nemții mi se par excesiv de restrictivi) nu mai devine obligatorie; unde distanțarea socială e abolită, deoarece „Acol-om fi-ntr-o unire!”.

Pentru cei doritori în a urmări priveghiul pentru Monica, mai jos e linkul. O atenție specială, prin prisma articolului, merită acordată minutelor 40-47.

Și încă o mențiune: metoda de călăzire mai-sus menționată (precum și cea a lui Mihai Zenn) sunt ilustrative, și nicidecum normative! Nevoia fundamentală de călăuzire providențială , însă, rămîne esențială!

https://www.facebook.com/search/top/?q=Mia%20Bocaniciu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.