Coincidențe, coincidențe…

Ehei, ehei!

Dacă m-aș putea eu metamorfoza în zînă  și aș putea accede în mintea factorilor de decizie a vre-unei televiziuni (mai ales a celei naționale) aș lansa o nouă emisiune: „Coincidențe, coincidențe!” 🙂

Dar cum din fericire nu vreau și nu pot, rămîn așa cum sunt!

În ultimele trei decenii, dar mai ales în ultimii trei ani, ca să nu zic în ultimele trei luni, săptămîni sau zile, s-au întîmplat (a se citi suprapus) prea multe evenimente pe scena politicii românești ca să nu ne atragă atenție. Dar nu una banală, ci dimpotrivă, una foarte ascuțită.

O mică paranteză. Orice om cu o elementară logică de bun simț, nu va putea admite că într-o lume creată de un Creator, hazardul, neprevăzutul, coincidența pot exlica derularea unor evenimente. Ar fi o contradicție în termeni dacă această asumpție ar fi validă. Ca atare eu nu cred în coincidențe!

Dar să revenim la o coincidență (eufemism folosit recent de Laura Codruța Kovesi în declarația „Au fost prea multe coincidențe…”) ar trebui să ne scoată din letargie, din neutralitate.

„S-a întîmplat din întîmplare” să se încropească peste noapte Secția de Investigare a Magistraților din cadrul Ministerului public…

Tot coincidență a fost cînd în fruntea ei , ca vice-președinte, a fost numită (atenție!- nu aleasă de către CSM cum era normal) constănțeanca Adina Florea, rejectata pe drept cuvînt de la șefia DNA-ului…

Coincidență a fost și faptul că tocmai în vinerea în care Laura C. K. trebuia să meargă prima dată la Brussels pentru audierile pentru procuror șef european, , milițienii (pardon, polițaii lui Carmen Dan) în miez de seară i-au adus înștiințarea că trebuie să se prezinte la audieri în fața Adinuței de Constanța și a lui Gheorghe Stan (pățitul, cel care și-a propus să fie cît mai discret- bună glumă!  🙂 ) …

Cum să nu numești tot coincidență că cel ce-a pîrît-o pe Laura la Ghiță S.  & Adinuța F. a fost un alt Ghiță? De data asta vorbim de „refugiatul politic” (pardon penal) Sebi Ghiță nu de Prahova, ci de Belgrad ?

Să fie oare coincidență simplă faptul că toți politrucii pesedei și aldei din Parlamentul European, începînd cu pricoliciul Aurelian Pavel de Oradea Mare și terminînd cu hoțămana Grapini de Banat, au mitraliat-o pe cea care are reale șanse să acceadă la postul de procuror-șef european?

Coincidență să fie oare și intenția lui Stan și Florea să o recheme la (cică!) audieri pe Koveși pe 6 martie 2019, tocmai în ziua în care aceasta din urmă urmează să se prezinte din nou la Brussels?

Dacă acesta e trendul, ce putem să ne imaginăm?

Că (fără nici o virgulă) coincidențele de acest gen se vor ține lanț?

„N-aș pre-aș crede!” 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.