„Dacă nu Ea, cine? Dacă nu acum cînd?”

AC-ul vine de la multe. Sloganul actualizat din antet, cu siguranță nu vine de la cine s-ar aștepta unii. Acești unii este exclus să ne includă pe noi. 🙂 AC-ul vine de la Alianța Civică. Dar această marcă (AC) poate fi atribuită și Adunării de Creștini. De ce, și mai ales în ce sens?

Să luăm, spre exemplu, cazul unei AC al cărei „slujitor” a fost ceea ce nu trebuia să fie: informator-turnător-colaborator. Cîte puțin din fiecare. 😦

Dovedit cu acte-n regulă, respectivul refuză cu o cerbicie demnă de o cauză mult mai bună să recunoască realitatea. Sunt toate (ne)șansele ca el să moară cu grumazul înțepenit. Comitetul AC, al cărui compoziție și alegere nu o punem în discuție acum și aici, pus în fața adevărului, a ridicat din umeri prin aparentul, și inocentul, și neputinciosul de ”Ce să facem cu el?!?”.

În esența ei, ce reprezintă o astfel de poziționare? Indiferență, neputință, delăsare, mușamalizare, complicitate, compasiune?!? Cazul în speță, prin vocea unuia din membrii Comitetului AC, s-ar încadra la ultima alternativă. Prin ”E bătrîn și bolnav” membrii respectivului bord s-au cam spălat pe mîini în „stil Pilat”. Este oare această aparentă mantauă a unei pseudo compasiuni justificabilă biblic și moral? Sunt timpul și tăcerea terapeutice pentru o AC?

Dacă Comitetul refuză elegant să ia „taurul de coarne”, ce poziție ar trebui să ia Adunarea de Creștini? Mai are sens fluturarea unei lamentații fariseice („De ce întîrzie Trezirea?”) cîtă vreme sub preș zace informatorul?

Dacă nu Ea (AC) și dacă nu El (Comiteul AC), atunci cine va pune diagnosticul și va aplica terapia intervențională?

Și dacă nu acum, atunci cînd se vor demasca ascunzătorile?

Avem și răbdare și și convingere că El, Atunci și Acolo, o va face.

Dar depinde…

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.